Mετάλλαξη «Όμικρον»: Κυκλοφορούσε στην Ευρώπη πριν απο τη Νότια Αφρική; Τι ανακοίνωσε η Ολλανδία


Η μετάλλαξη Όμικρον είχε εντοπιστεί στην Ολλανδία πριν φτάσουν δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα , δήλωσαν σήμερα  αξιωματούχοι υγείας της χώρας, εγείροντας νέες ανησυχίες για την παραλλαγή που προκαλεί παγκόσμιο συναγερμό.

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν σήμερα ότι η «Όμικρον», η νέα παραλλαγή της Covid-19 ήταν «παρούσα» στην Ολλανδία μια εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι πίστευαν προηγουμένως και διεξάγουν εντατικούς ελέγχους για να διαπιστώσουν πόσο έχει εξαπλωθεί.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM) δήλωσε ότι «βρήκε» τη μετάλλαξη «Oμικρον» σε δύο δείγματα που είχαν ήδη ληφθεί στην Ολλανδία στις 19 και 23 Νοεμβρίου. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τη Νότια Αφρική.

Τουλάχιστον 14 άτομα που έφθασαν με πτήσεις από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπταουν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 26 Νοεμβρίου έφεραν τη νέα παραλλαγή, δήλωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM).

Περίπου 61 από τους περισσότερους από 600 επιβάτες των πτήσεων της Νότιας Αφρικής βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 και μπήκαν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους την περασμένη Παρασκευή.

Η ανακάλυψη της μετάλλαξης «Όμικρον» έχει πυροδοτήσει ανησυχίες σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα η μία μετά την άλλη οι χώρες να επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και νέα μέτρα.

Οι ολλανδικές αρχές σκοπεύουν να υποβάλλουν σε μοριακά τεστ (PCR) περίπου 5.000 άλλους επιβάτες που έχουν ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια ή τη Ζιμπάμπουε.

Η Ολλανδία, την Κυριακή έθεσε σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα για την COVID-19 με στόχο να περιορίσει το ρεκόρ ημερήσιων ποσοστών μόλυνσης που ξεπερνούν τις 20.000 και να μειώσει την πίεση στα νοσοκομεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ