Μπουρλά: Σε 100 μέρες αν χρειαστεί εμβόλιο για την μετάλλαξη «Όμικρον»

Αλμπέρτ Μπουρλά: «Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη, όπως η Όμικρον».

Με τα λόγια αυτά ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά θέλησε να δείξει την ετοιμότητα της επιστημονικής κοινότητας να αντιμετωπίσει τις μεταλλάξεις του κορονοϊου όπως την «Όμικρον»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέσα σε 100 μέρες, αν χρειαστεί, μπορεί να έχει δημιουργηθεί ένα εμβόλιο για την μετάλλαξη «Όμικρον». Παράλληλα, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ποσότητα του αντιικού χαπιού που μπορεί να παράγει η Pfizer.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί, οι οποίες θα τίθενται προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές» είπε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και πρόσθεσε: «Ακόμα πιστεύουμε, ωστόσο, πως η καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής, που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο ενισχυτικός εμβολιασμός όλων των επιλέξιμων ατόμων».

Σε σχέση με το αντιικό φάρμακο, συμπλήρωσε: «εάν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η αντιική θεραπεία μας, που λαμβάνεται από το στόμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και αναμένουμε πως μπορούμε να παραδώσουμε χάπια για 80 εκατομμύρια θεραπείες, σε σχέση με την αρχική μας εκτίμηση για 50 εκατομμύρια. Προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον διαρκή αγώνα μας κατά της πανδημίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αρα το προγραμματισατε.[καποιος το ειχε “προφητεψει”για τον Δεκεμβρη]Θα φτιαξετε,διαολοσπερμα,εμβολιο σε 100 μερες και εχετε τοσο καιρο και δεν φτιαχνετε φαρμακα,ουτε επιτρεπετε α κυκλοφορησουν αλλα.Πού θα κρυφτεις,κτηνοβατη,οταν θα ξεσπασει η θυελλα;

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ