Απόφαση – ντροπή για τη Δημοκρατία μας!

Δείχνει ανήμπορη η κυβέρνηση να διασφαλίσει την ισονομία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, εμβολιασμένων και μη και διαπράττει το ένα επικοινωνιακό λάθος μετά το άλλο, φτάνοντας πια στο σημείο να «τιμωρεί» σε βαθμό και οικονομικής εξόντωσης, εκείνους που επιλέγουν και είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, να μην εμβολιάζονται. 

Η κατάσταση δείχνει πια να έχει ξεφύγει σε βαθμό… πανικού, καθώς η έξαρση της πανδημίας δείχνει ανεξέλεγκτη και η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει ή να ανακαλύψει «αναχώματα», ενισχύοντας την πίεση προς εκείνη την πλευρά των πολιτών που έχουν αποφασίσει για διάφορους λόγους να μην εμβολιαστούν.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και η ποινή της επιβολής προστίμου 100 ευρώ για κάθε μήνα που θα παραμένουν μη εμβολιασμένοι, δυστυχώς για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, αγγίζει τα όρια της φασιστικής νοοτροπίας.

Η κυβέρνηση υπό το κράτος του πανικού εξακολουθεί να στοχοποιεί κατά τρόπο απάνθρωπο συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών και τους καταδικάζει όχι μόνο σε περιορισμό ατομικών ελευθεριών, όπως της συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους και της ελεύθερης μετακίνησης, αλλά προχωρά ακόμα παραπέρα επιδιώκοντας (σ.σ. διαφορετικά δεν θα επέβαλλε οικονομικές κυρώσεις) να δημιουργήσει στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών φόβο ακόμα και για την επιβίωσή τους.

Μετά τα δεκάδες επικοινωνιακά και ουσιαστικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση φέρνει το λογαριασμό της αποτυχίας για το τελευταίο… μίλι που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, τουλάχιστον ακόμα, σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας κατά τρόπο απάνθρωπο και αδίστακτο. Κατά τρόπο τιμωρητικό. Ξεκάθαρα τιμωρητικό κι ας έσπευσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να διευκρινίσει αμέσως το αντίθετο. Προφανώς, διότι γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι μόνο ως ποινή και τιμωρία μπορεί να εκλάβει ο χαμηλοσυνταξιούχος των 300 και 400 ευρώ την καταβολή 100 ευρώ μηνιαίως υπέρ του ΕΣΥ, επειδή έχει αποφασίσει για δικούς του και μόνο λόγους να μην εμβολιαστεί.

Ο παππούς και η γιαγιά της διπλανής πόρτας, δεν μπορεί να αποδεχτεί με τίποτα πως έφτασε να δουλεύει και να πληρώνει φόρους μια ζωή και να απολαμβάνει την ελευθερία των δικαιωμάτων του ως Έλληνας πολίτης, για να «πληρώνει» το ατομικό του δικαίωμά του να επιλέξει το αν και το πότε θα εμβολιαστεί.

Η τελευταία κυβερνητική απόφαση είναι εξόχως θλιβερή καθώς γίνεται σαφές ότι πρόκειται για μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί.

Όμως, το ζητούμενο στην περίπτωσή μας δεν είναι το αν η Ελλάδα ακολουθεί την πατέντα άλλων ευρωπαϊκών χωρών στο θέμα της υποχρεωτικότητας. Ζητούμενό μας είναι πως η Ελλάδα, η χώρα που «γέννησε» τη Δημοκρατία, έφτασε σε σημείο να επιλέγει να «τιμωρεί» Ελληνες και συνειδητά να συνεχίζει την εφαρμογή μιας εξόχως διχαστικής πολιτικής που αποδεδειγμένα έως και σήμερα δεν οδηγεί πουθενά.

Ήδη, το συγκεκριμένο μέτρο προκαλεί αντιδράσεις και στους εμβολιασμένους που αντιλαμβάνονται πλέον την σκληρή αδικία, ως προσπάθεια οικονομικής τιμωρίας εκείνων που δεν επιθυμούν να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Το Newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη ζωή μας η πανδημία του κορονοϊού και έκαναν την εμφάνισή τους τα εμβόλια, τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας πήραμε ξεκάθαρη θέση υπέρ της επιστήμης και της ιατρικής.

Τάχθηκε, ωστόσο, ρητά και κατηγορηματικά κατά της όποιας προσπάθειας, απ’ όπου κι αν αυτή πηγάζει και προέρχεται, διαχωρισμού των Ελλήνων πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Και θα συνεχίσει να είναι «απέναντι» σε κάθε έννοια περιορισμού των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των Ελλήνων. Σε κάθε νέο… μέτρο ενίσχυσης αυτής της διχαστικής νοοτροπίας που καμία θέση δεν έχει στη δημοκρατική Ελλάδα. Και σε αυτό το μέτρο της ξεκάθαρης τιμωρίας εκείνων που σήμερα είναι μη εμβολιασμένοι και άνω των 60 ετών και αύριο όλων των υπολοίπων που θα βρεθούν στη θέση τους και θα είναι εμβολιασμένοι, αλλά δεν θα έχει ισχύ το πιστοποιητικό τους χωρίς την τρίτη και μελλοντικά την τέταρτη δόση, το Newsbomb τάσσεται 100-0 απέναντι…

Κάθε κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα που σέβεται τον ρόλο της, επιβάλλεται να σέβεται τα δικαιώματα ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των πολιτών της. Διότι, κράτος που κάνει διακρίσεις τέτοιου τύπου δεν μπορεί παρά να… θερίσει θύελλες.

Για όλα υπάρχει ένα όριο… Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η «λογική» του αποφασίζουμε και διατάζουμε για το ποιοι θα «πληρώσουν» τα σπασμένα μιας αποδεδειγμένα λανθασμένης πολιτικής στον τομέα του εμβολιασμού, η οποία ξεκίνησε την πρώτη μέρα και -δυστυχώς- συνεχίζεται και κορυφώνεται έως και σήμερα.

Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να επιλέξει να «στραγγαλίσει» οικονομικά τους ασθενέστερους, ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι είναι σε τέτοια αδυναμία που θα τους υποχρεώσει να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα.

Πολύ πιθανό είναι αυτή η πολιτική να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, ακόμα και να αποτρέψει τους ήδη εμβολιασμένους να δρομολογήσουν την τρίτη δόση.

«Πανδημία αυταρχισμού» δεν μπορεί να και δεν θα γίνει αποδεκτή στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία!

Οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και δεν προβλέπεται διαφορετική μεταχείριση για κανέναν. Και αυτό επιβάλλεται να το αντιληφθούν οι κυβερνώντες σημερινοί και μελλοντικοί…

Η επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή των 1.200 ευρώ το χρόνο δεν είναι αντίτιμο υγείας.

Αποτελεί όνειδος ακόμα και να λέγεται αυτό το πράγμα.

Το ΕΣΥ το έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός από την τσέπη του με αίμα εδώ και δεκαετίες. Και όχι μόνο το πλήρωσε με άπειρα χρήματα, αλλά χάρη στους δοσίλογους πολιτικούς του παρελθόντος δεν θα πάρει και ποτέ πίσω τις συντάξεις που δικαιωματικά όφειλε να πληρώσει το ελληνικό κράτος, αφού φρόντισαν να τα ξεπουλήσουν όλα στα «προγράμματα σωτηρίας» του ΔΝΤ.

Είναι πολιτική αυτοκτονία, τουλάχιστον, να ζητάς από τους μη εμβολιασμένους να «πληρώσουν» το ΕΣΥ, ώστε να ανταποκριθεί σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία. Λογική και μέτρο εδώ πηγαίνουν περίπατο και συναντούν την αυταρχικότητα σε όλο της το μεγαλείο…

Με ποιο ηθικό και νομικό δικαίωμα γίνεται κάτι τέτοιο;

Ο Αριστοτέλης έγραψε ότι «το μόνο σταθερό κράτος είναι αυτό όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».

Αυτή είναι η αρχή της ισότητας, το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος.

Αυτό είναι το βασικό θεμέλιο για την ύπαρξη και λειτουργία ενός Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Πολιτική που διαχωρίζει και τιμωρεί πολίτες που έχουν διαφορετική, αλλά πάντα εντός νομικού πλαισίου, άποψη και επιλογή, δεν μπορεί να σταθεί και να τύχει καμίας αποδοχής στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Όσο πιο σύντομα το καταλάβει αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο πιο ανώδυνο θα είναι το φινάλε αυτής της οδυνηρής περιπέτειας για την Ελλάδα και τους πολίτες της, που «πληρώνουν» τα σπασμένα μιας καταστροφικής πολιτικής υγείας, πολλών δεκαετιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν αγγιζει τα ορια της φασιστικης νοοτροπιας.Τα ξεπερνα.Ειναι ενα μιγμα μισανθρωπιας ενος σκατοψυχου συφερτου που απεγνωσμενα ψαχνει τροπους,ως ο πιο αχρηστος υπερφιαλος πλασιε να πουλησει τη πραματια του.Μισαλλοδοξος συμπλεγματικος αλητακος.Και ο νομικος κοσμος;Το δικαστικο σωμα που αφηνει να αλωνιζουν επιορκοι εισαγγελισκοι και πουλημενοι ανωτατοι συμβουλατορες;Η αντιπολιτευση[οχι του υποδικου Λοβερδου]μονο γκρινια και ευχολογιαΟταν θα βγουν τα οπλα,να ξερετε ειστε συνυπευθυνοι.Οσο για το κατοσταρικο,ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος.[και εχοντος να ειναι,διοικητικο προστιμο αντισυνταγματικο;Αντα γιεα]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ