Δίκη ψευτογιατρού: «Μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε – Λίγους μήνες μετά είχε γίνει πια χάλια»

Συγκλονίζει η κατάθεση πατέρα που έχασε την 14χρονη κόρη του από τον «ψευτογιατρό»

«Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση. Ήταν η πρώτη φορά που μας έλεγε κάποιος γιατρός κάτι τέτοιο. Με ενθουσίασε. Ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζεται παντού η θεραπεία του και μου απάντησε ότι είναι σε ερευνητικό στάδιο και βρίσκεται λίγο πριν έγκριση» περιέγραψε στο δικαστήριο ο πατέρας της 14χρονης Δέσποινας που έπασχε από καρκίνο.

Ο μάρτυρας ξεκίνησε να καταθέτει αμέσως μετά τη σύζυγό του και περιέγραψε τις κινήσεις του «ψευτογιατρού» και τον τρόπο με τον οποίο απέσπασε χρήματα από την οικογένεια, ζητώντας χρηματικό ποσό μόνο για τα φάρμακα μέσω επιταγών σε εντολή «εμού του ίδιου». Ο ίδιος εξήγησε ότι στην αρχή της συνεργασίας το παιδί έδειξε σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που οδήγησε τους γονείς να σκεφτούν ότι βρήκαν τον κατάλληλο γιατρό και θεραπεία για το παιδί τους. Προηγουμένως, τους είχε πει ότι εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας που νοσηλευόταν ο Σουμάχερ.

«Μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε. Λίγους μήνες μετά είχε γίνει πια χάλια. Τον παίρναμε κάθε μέρα τηλέφωνο, αλλά αυτός σε κάθε τηλεφώνημα ήταν καθησυχαστικός. Ήθελε να μείνει το παιδί στο σπίτι, αυτή ήταν η επιδιωξη του, να μην πάει στο νοσοκομείο γιατί εκεί θα έβρισκαν τι είχε κάνει τόσο καιρό» ανέφερε ο πατέρας και συμπλήρωσε: «Η τελευταία φορά που είχαμε επαφή ήταν μετά την αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω. Όταν φτάσαμε στην Αθηνα και οι γιατροί είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί, ο Κόντος ήταν στην Ιταλία. Ο γιατρός του νοσοκομείου μίλησε με τον Κοντό και κλείνοντας το τηλέφωνο μου λέει φωνάζοντας: «Που τον βρήκες αυτό το δολοφόνο;» ανέφερε ο μάρτυρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here