Μετάλλαξη Όμικρον ΠΟΥ: Να μην ταξιδεύουν ευπαθείς και οι άνω των 60 συστήνει ο ΠΟΥ


Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει στους αξιωματικούς υγείας και τις Κυνερνήσεις η εμφάνιση του παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, που ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στην Νότια Αφρική και στον οποίο ο ΠΟΥ απέδωσε την ονομασία Όμικρον, από το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου. Για να παρεμποδιστεί η ταχεία διασπορά του νέου στελέχους Όμικρον στην επικρατεία, αλλά και εξαιτίας του αναπόφευκτου συνωστισμού ενόψει των εορτών, η ελληνική Κυβέρνηση προχώρησε σε λήψη νέων συμπληρωματικών μέτρων, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 ετών, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό έκτακτο διάγγελμά του (30/11). Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 60 στη χώρα μας και τα στοιχεία από τις ΜΕΘ οδήγησαν στην κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Την ίδια ώρα, το βράδυ της Τρίτης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε τεχνικό έγγραφο με το οποίο απευθύνει σύσταση σε ευάλωτους πληθυσμούς με συννοσηρότητες και άτομα άνω των 60 να μην ταξιδεύουν ή/και να αναβάλουν τα ταξίδια τους.

ΠΟΥ: Nα αναβάλουν το ταξίδι τους ευάλωτα άτομα και άτομα άνω των 60 ετών

«Θα πρέπει να συστήσουμε στους ανθρώπους που δεν έχουν καλή υγεία ή που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου Covid-19 και να πεθάνουν, ιδίως τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και εκείνα που παρουσιάζουν συννοσηρότητες (για παράδειγμα: καρδιακή νόσο, καρκίνο και διαβήτη) να αναβάλουν το ταξίδι τους», γράφει χαρακτηριστικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Επιπλέον, καλεί όλους τους ταξιδιώτες να «παραμένουν σε επιφυλακή», να εμβολιάζονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες δημόσιας υγείας, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή μη.

ΠΟΥ: Οι απαγορεύσεις στα ταξίδια δεν θα εμποδίσουν τη διασπορά

Τέλος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεσήμανε σήμερα ότι οι γενικές απαγορεύσεις στα ταξίδια δεν θα εμποδίσουν τη διασπορά της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, καλώντας, παράλληλα, τις χώρες να υιοθετήσουν μια προσέγγιση που θα βασίζεται σε αξιολόγηση των κινδύνων.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ