ΗΠΑ CDC: Παροτρύνουν για ενισχυτικά εμβόλια καθώς η “όμικρον” υφαίνει τον ιστό της

ΗΠΑ CDC: Η Walensky επανέλαβε όσα είπε ο Μπάιντεν ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους επιλέξιμους Αμερικανούς να αρνηθούν μια ενίσχυση. Τα μέσα ενημέρωσης ανησυχούν για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, για χάρη του Μπάιντεν: Συζήτηση στο πάνελ «The Five». Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ενημέρωσαν τη Δευτέρα τις οδηγίες του Οργανισμού για να συμβουλεύσουν ότι οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών θα πρέπει να λάβει αναμνηστικό εμβόλιο COVID-19. “Σήμερα, τα CDC ενισχύουν τη σύστασή τους για αναμνηστικές δόσεις για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Όλοι οι ηλικίας 18 ετών και άνω θα πρέπει να λαμβάνουν αναμνηστικό εμβόλιο είτε όταν είναι 6 μήνες μετά την αρχική τους σειρά Pfizer ή Moderna είτε 2 μήνες μετά το αρχικό τους εμβόλιο J&J», δήλωσε η Διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky σε δελτίο τύπου.

Η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Rochelle Walensky (L) και ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων του ΕθνικούΙδρύματος Υγείας NIH Anthony Fauci φθάνουν πριν καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας σχετικά με τη συνεχιζόμενη απάντηση στην πανδημία COVID-19 στο κτίριο γραφείων της Γερουσίας Dirksen στο Καπιτώλιο, στις 4 Νοεμβρίου 2021 στην Ουάσιγκτον, DC.

Η Walensky συνέχισε ισχυριζόμενη ότι η νέα παραλλαγή omicron της COVID-19 «τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού, των ενισχυτικών και των προληπτικών προσπαθειών που απαιτούνται για την προστασία από την covid -19».

Τα πρώιμα δεδομένα από τη Νότια Αφρική υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική, εξήγησε η Walensky, για την οποία οι επιστήμονες σε όλον τον κόσμο «εξετάζουν επειγόντως την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που σχετίζεται με αυτήν την παραλλαγή».

Η Walensky προέτρεψε σθεναρά τους 47 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν να το κάνουν όσο το δυνατόν συντομότερα, και ισχυρίστηκε ότι τα εμβολιασμένα παιδιά και οι έφηβοι θα βοηθήσουν επίσης στην οικοδόμηση ισχυρής ανοσίας έναντι σοβαρών ασθενειών.

“Θέλω επίσης να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να κάνουν τεστ covid-19 εάν είναι άρρωστοι.

Οι αυξημένες δοκιμές θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε γρήγορα την Omicron”, κατέληξε η Walensky, προτρέποντας τους Αμερικανούς να ακολουθήσουν τις στρατηγικές πρόληψης του Οργανισμού.

Η συμβουλή της Walensky απηχούσε εκείνην του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος τη Δευτέρα έδωσε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο με τον Δρ. Anthony Fauci σχετικά με την παραλλαγή omicron, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε ως “παραλλαγή ανησυχίας”, τον πιο σοβαρό χαρακτηρισμό της για παραλλαγή κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι όλα τα άτομα είτε είναι εμβολιασμένα είτε όχι θα πρέπει να φορούν ξανά μάσκες και καλύμματα προσώπου σε δημόσιους χώρους. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης αργότερα μέσα στην ημέρα με Διευθύνοντες Συμβούλους διαφόρων εταιρειών σχετικά με την κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο Μπάιντεν είπε ότι οι Αμερικανοί που είναι επιλέξιμοι για ενισχυτική δόση δεν έχουν «καμία δικαιολογία» για να μην τη λάβουν.

«Εν τω μεταξύ, έχω πει ότι η καλύτερη προστασία έναντι αυτής της νέας παραλλαγής είναι να εμβολιαστείτε πλήρως και να πάρετε ένα αναμνηστικό εμβόλιο», είπε ο Μπάιντεν.

“Και προτρέπω όλους τους Αμερικανούς που δεν το έχουν κάνει ακόμη, να το κάνουν σήμερα. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν πάνω από 80.000 μέρη που μπορείτε να το κάνετε. Θέλω να πω, απλώς δεν υπάρχει λόγος. Είναι δωρεάν, είναι διαθέσιμο και αν έχετε τις προϋποθέσεις για τον ενισχυτή, ολοκληρώστε το σήμερα».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here