Νέος πρόεδρος στο ΚΕΣΥ ο καθηγητής Δ. Μπούμπας

Ο καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Δημήτρης Μπούμπας, εξελέγη σήμερα παμψηφεί νέος πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, που ήταν παρών στη συνεδρίαση του οργάνου, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του ΚΕΣΥ στο έργο του υπουργείου Υγείας και πιο συγκεκριμένα στη μεταρρύθμιση για το νέο ΕΣΥ, καθώς και στις αλλαγές που προωθούνται στον ΕΟΠΥΥ και στη φαρμακευτική πολιτική.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, που κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση της προέδρου του ΚΕΣΥ, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Η κ. Γκάγκα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο πρόεδρο, καθηγητή Δ. Μπούμπα και εξήρε το έργο του στην Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ, η οποία ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό για το πρόγραμμα βασικής κλινικής άσκησης των νέων γιατρών, που αναμένεται να αναβαθμίσει τον ρόλο τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στα πλαίσια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, αλλά και της εισαγωγής στις ειδικότητες.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here