Ο Εμανουέλ Μακρόν αποκάλεσε «κλόουν» τον Μπόρις Τζόνσον!


Εξοργισμένος ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Μπόρις Τζόνσον τον οποίο φέρεται να χαρακτήρισε «κλοουν» και «χυδαίο»

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αποκάλυψη ότι ο Εμανουέλ Μακρόν αποκάλεσε «κλόουν» τον Μπόρις Τζόνσον σε ιδιωτική του συζήτηση.

Την αποκάλυψη για τον χαρακτηρισμό του Βρετανού πρωθυπουργού από τον Γάλλο πρόεδρο έκανε το περιοδικό Le Canard enchaîné το οποίο φημίζεται για τις αποκαλύψεις του στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μακρόν είπε για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι «συμπεριφέρεται χυδαία». Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Μακρόν φέρεται να παραπονέθηκε για τη συμπεριφορά του Μπόρις Τζόνσον απέναντι του μετά τη συνομιλία που είχαν για την τραγωδία με τους νεκρούς μετανάστες ανοιχτά του Καλαί την περασμένη Τετάρτη.

H οργή του προέδρου της Γαλλίας για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας προκλήθηκε από ανάρτηση του Μπόρις Τζόνσον στο twitter μιας επιστολής στην οποία περιγραφόταν ένα σχέδιο πέντε σημείων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Εγώ μίλησα σοβαρά πριν από δύο ημέρες με τον Μπόρις Τζόνσον. Από πλευράς μου θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο όπως κάνω και με τους ηγέτες των άλλων χωρών. Εκπλήσσομαι από συμπεριφορές που δεν είναι σοβαρές. Δεν επικοινωνούμε ο ένας ηγέτης με τον άλλο με tweets και επιστολές που δημοσιοποιούμε» είπε εμφανώς εκνευρισμένος σε συνέντευξη τύπου ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με το περιοδικό, όμως, ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ακόμα πιο αιχμηρός σε ιδιωτικές του συζητήσεις για τον Μπόρις Τζόνσον. «Ο ΜποΤζο (σ.σ. το υποκοριστικό για τον Μπόρις Τζόνσον) μου μιλάει γρήγορα, όλα θα πάνε καλά, έχουμε συζητήσεις σαν ενήλικες και τελικά κάνει τη ζωή μας δύσκολη πριν ή μετά με έναν απρεπή τρόπο. Πάντα έχουμε το ίδιο τσίρκο» φέρεται να είπε ο Μακρόν.

Στο ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι ο Μακρόν είπε σε συνεργάτες του ότι ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη ιδιωτικά γιατί έκανε την Γαλλία να μοιάζει μα αποδιοπομπαίο τράγο. «Είναι λυπηρό να βλέπεις μια τόσο μεγάλη χώρα με την οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα να διοικείται από έναν κλόουν» πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ