ΕΝΦΙΑ 2022: Νωρίτερα η αποπληρωμή του – Σε 10 δόσεις η εξόφληση


Έως τα τέλη Μαρτίου του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους – Χαμηλότερος αναμένεται να είναι ο  φόρος ακινήτων για τους περισσότερους ιδιοκτήτες το 2022 – Πώς θα εξοφληθεί – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες από την γνωστή φοροτεχνικό κυρία Φιλοθέη Μακριδάκη. 

Έως τα τέλη Μαρτίου του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους. Αυτό σημαίνει πως στα τέλη του ίδιου μήνα θα καταβληθεί και η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων.

Χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων για το 2022, παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του φόρου, αξίες οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που ισχύουν σήμερα.

Η φοροτεχνικός κυρία Φιλοθέη Μακριδάκη μίλησε στο Newsbomb.gr για τις αλλαγές από το νέο έτος στον ΕΝΦΙΑ.

Η φοροτεχνικός κυρία Φιλοθέη Μακριδάκη για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από το 2022

«Η πρώτη δόση του νέου ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί έξι μήνες νωρίτερα σε 10 ή 12 δόσεις» υπογράμμισε η κυρία Μακριδάκη. Έως σήμερα ο ΕΝΦΙΑ πληρωνόταν μετά το φόρο εισοδήματος. «Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι εάν οι δύο φόροι θα αποσυνδεθούν» είπε η κυρία Μακριδάκη, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το γεγονός «το ίδιο διάστημα να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος επίσης σε 10 ή 12 δόσεις».

Ο υπολογισμός του νέου ΕΝΦΙΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης η ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών.

Χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων για το 2022, παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του φόρου ακινήτων.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2022 που κατατέθηκε στη Βουλή, τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ του 2022 θα είναι λιγότερα κατά 60 εκατ. ευρώ, στα 2,503 δισ. ευρώ από 2,563 δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή θα λειτουργήσει προς όφελος των ιδιοκτητών ακινήτων, καθώς οι περισσότεροι θα κληθούν να πληρώσουν λιγότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.

Όπως επισημαίνει η γνωστή φοροτεχνικός «η μείωση αυτή θα είναι της τάξης του 2,5%-3% και έρχεται να προστεθεί στη μεσοσταθμική μείωση 22% που ισχύει από το 2019».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ