TCL: Smartphones που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε καταναλωτή


Μία βασική παράμετρος που σχετίζεται με την επιλογή ενός νέου smartphone είναι η σχέση τιμής προς απόδοση που προσφέρει. Δεν αρκεί μία συσκευή να καλύπτει τις ανάγκες μας -τόσο τις υφιστάμενες, όσο και τις μελλοντικές- αλλά είναι σημαντικό να είναι και διαθέσιμη σε ένα κόστος που να είναι και προσιτό και να μην ξεφεύγει από τα όρια που έχει θέσει ο καθένας μας.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ο κατασκευαστής να μας προσφέρει επιλογές, που περιλαμβάνουν smartphones τα οποία θα μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές απαιτήσεις που έχουμε από τη συσκευή που κουβαλάμε διαρκώς μαζί μας. Αυτή η φιλοσοφία διέπει την TCL, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ψηφιακών συσκευών παγκοσμίως, η οποία διαθέτει μάλιστα ένα αρκετά διευρυμένο οικοσύστημα ψηφιακών προϊόντων, έχοντας αναπτύξει μία σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες σε διάφορες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα η οθόνη. Και τα νέα smartphones της εταιρείας που κυκλοφορούν εδώ και μερικές μέρες στην ελληνική αγορά, είναι από τις περιπτώσεις που αξίζει να δει όποιος σχεδιάζει να αλλάξει τη συσκευή του.

TCL 20R 5G για όσους θέλουν τη δύναμη της τεχνολογίας στα χέρια τους

Το κορυφαίο από τα τρία νέα μοντέλα είναι το TCL 20R 5G. Ένα smartphone που λειτουργεί σε δίκτυα 5G. Αν σκέφτεστε ότι είναι νωρίς για να αποκτήσετε ένα 5G smartphone, αναλογιστείτε ότι συνήθως αγοράζετε ένα κινητό για τουλάχιστον δύο χρόνια. Και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να δούμε το 5G να αρχίσει να δείχνει τις δυνατότητες του.

Ένα επιπλέον «ατού» είναι το ότι με τη λειτουργία tethering, το TCL 20R 5G μπορεί να δημιουργήσει ένα WiFi δίκτυο που αξιοποιώντας τις ταχύτητες του 5G, δίνει λύση σε δύσκολες περιπτώσεις, κατά τις οποίες χρειάζεται κάποιος να εργαστεί και να συνδέσει τον φορητό υπολογιστή του.

Η υποστήριξη 5G δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα του TCL 20 R 5G, βέβαια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά όμορφα σχεδιασμένο smartphone με πολύ καλή αίσθηση στο χέρι, το οποίο διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό. Μία από τις μεγάλες διαφορές είναι στην οθόνη της. Η TCL είναι από τις κορυφαίες τεχνολογικά εταιρείες παγκοσμίως στο θέμα της απεικόνισης και το TCL 20R 5G διαθέτει την τεχνολογία NXTVISION, που προσφέρει μία ποιότητα θέασης αρκούντως εντυπωσιακή. Ιδίως όταν συνδυάζεται με τον ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz, που βελτιώνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία του gaming ή της παρακολούθησης video στην οθόνη, η διαγώνιος της οποίας είναι στις 6,52 ίντσες. Να σημειώσουμε δε ότι η αίσθηση αλληλεπίδρασης είναι στιγμιαία (ρυθμός δειγματοληψίας 180Hz), ότι η μέγιστη φωτεινότητα φθάνει στα 500 nits, ενώ υπάρχουν λειτουργίες χαμηλού μπλε φωτός, ανάγνωσης και άνεσης ματιών. Με δεδομένο πόσο χρησιμοποιεί κάποιος το smartphone του, η οθόνη είναι μάλλον από τις πιο σημαντικές παραμέτρους επιλογής της νέας σας συσκευής.

Στον τομέα των επιδόσεων, το TCL 20R 5G είναι από τις συσκευές που καλύπτουν και με το παραπάνω τις ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας των χρηστών. Ο επεξεργαστής είναι ο Mediatek Dimensity 700 και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, ενώ βοηθούν πολύ και τα 4 GB μνήμης που διαθέτει. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 64 GB ή στα 128 GB και είναι αρκετός για τους περισσότερους χρήστες.

Η κάμερα κινείται επίσης σε υψηλά επίπεδα. Στην πίσω πλευρά της συσκευής υπάρχει μια τριπλή κάμερα 13MP, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψεις φωτογραφιών και video με εξαιρετική λεπτομέρεια και ευκρίνεια. Η αυτόματη βελτίωση AI εξασφαλίζει ότι οι αποχρώσεις των σκηνών βελτιστοποιούνται, ενώ ο ειδικός φακός βάθους 2MP και ο φακός macro 2MP προσθέτουν ευελιξία, από πορτρέτα έως λεπτομερή κοντινή φωτογραφία. Το αποτέλεσμα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα για τη συγκεκριμένη κατηγορία smartphones. Όσο για τη μπαταρία, είναι στα 4500 mAh χωρητικότητας και γενικότερα δεν θα χρειαστεί ο χρήστης να αναζητήσει φορτιστή κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο είναι μία σημαντική παράμετρος. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι το κόστος απόκτησης του TCL 20R 5G, καθώς για την έκδοση με τα 128 GB είναι στα 229,90 ευρώ, ενώ για εκείνη με τα 64 GB στα 209,90 ευρώ.

TCL 20Y για όσους θέλουν ένα εύχρηστο και γρήγορο smartphone

Από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για όσους και όσες αναζητούν νέο smartphone είναι το TCL 20Y, καθώς πρόκειται για μία συσκευή που προσφέρει εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοση. Η συσκευή έρχεται με μία τεράστια οθόνη HD+ στις 6,52 ίντσες, η οποία και αυτή αξιοποιεί την τεχνολογία NXTVISION της TCL. Το αποτέλεσμα είναι μία ιδιαίτερα καλή εμπειρία, όσον αφορά στη θέαση και ιδιαίτερη άνεση κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης. Το TCL 20Y διαθέτει στην πίσω πλευρά της συσκευής μία τριπλή κύρια κάμερα 48MP, ενώ στην εμπρόσθια πλευρά η κάμερα έρχεται με ανάλυση στα 8MP. Με την AI Ανίχνευση Σκηνής 2.0 αναγνωρίζει 22 διαφορετικές σκηνές, ώστε μια καλά φωτισμένη φωτογραφία να είναι μόλις ένα κλικ μακριά. Η εμπειρία χρήσης της κάμερας είναι πολύ καλή και από τις κορυφαίες που συναντάμε σε smartphone της συγκεκριμένης κατηγορίας «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Οι επιδόσεις κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα και σε αυτό τον τομέα βοηθά τόσο ο οκταπύρηνος επεξεργαστής, όσο και η ύπαρξη 4 GB μνήμης RAM, που έχει ως αποτέλεσμα οι εφαρμογές να μην «κολλάνε» και γενικότερα η συσκευή να «τρέχει» πολύ ομαλά και χωρίς πολλά ζητήματα. Αν προσθέσει κάποιος και την ύπαρξη εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου 128 GB, τότε το συνολικό αποτέλεσμα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όσον αφορά στην μπαταρία, έχει χωρητικότητα 4000 mAh, που είναι αρκετή για να μην χρειάζεται να συνδέουμε τον φορτιστή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρόκειται για μία εξαιρετική πρόταση για όσους θέλουν ένα εύχρηστο, γρήγορο smartphone με πολύ καλή οθόνη και κάμερα και ταυτόχρονα δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα πολύ υψηλό ποσό για τη νέα τους συσκευή. Όσον αφορά στο τελευταίο σκέλος, να σημειώσουμε πως το TCL 20Y είναι διαθέσιμο με τιμή πώλησης τα 179,90 ευρώ.

TCL 205 για όσους θέλουν κάτι «δυνατό», αλλά απλό και προσιτό

Για όσους θέλουν κάτι πιο «απλό», αλλά που να προσφέρει αρκετά και να μην κοστίζει πολλά, η πρόταση της TCL, η οποία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ονομάζεται TCL 205. Με τιμή που διαμορφώνεται στα 119,90 ευρώ, ένας καταναλωτής αποκτά ένα smartphone με πολλές δυνατότητες. Η οθόνη τεχνολογίας HD+ είναι στις 6,22 ίντσες, ενώ ο σχεδιασμός είναι πάρα πολύ καλός και μοντέρνος, όπως και η ποιότητα κατασκευής.

Η διπλή κάμερα με χαρακτηριστικά ΑΙ βρίσκεται στην πίσω πλευρά της συσκευής. Η κύρια κάμερα είναι στα 13 ΜP και συνοδεύεται από κάμερα ανίχνευσης βάθους 2MP με αρκετές λειτουργίες και χαρακτηριστικά που επιτρέπουν τη λήψη πολύ καλών και ζωντανών φωτογραφιών. Επιπλέον της κύριας έξυπνης κάμερας, η μπροστινή κάμερα 5MP για καλύτερες selfies, περιλαμβάνει φλας LCD και AI Face Beauty σε πραγματικό χρόνο.

Περιλαμβάνονται επίσης 12 τύποι ανίχνευσης σκηνής για αυτόματη προσαρμογή των ρυθμίσεων της κάμερας κατά τη λήψη φωτογραφιών. Όσον αφορά στις επιδόσεις, φροντίζει γι’ αυτό ο οκταπύρηνος επεξεργαστής με τη μνήμη στα 2 GB και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 32 GB. Με δεδομένο ότι το TCL 205 έρχεται με την «ελαφριά» έκδοση Go του Android 11, το αποτέλεσμα είναι ένα smartphone που είναι αρκετά γρήγορο και εύχρηστο, όσον αφορά στην καθημερινή χρήση. Επιπλέον, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 4000mAh, αλλά και την ύπαρξη λειτουργίας αναγνώρισης προσώπου για την πρόσβαση σε αυτή, το TCL 205 είναι από τα μοντέλα που θα λύσουν πολλά ζητήματα στην καθημερινότητα εκείνων που θα το αποκτήσουν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ