Πονοκέφαλος αυτοφροντίδα: Φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης του έντονου πόνου στο κεφάλι


Ο πονοκέφαλος θεωρείται ένα από τα συχνότερα σύνδρομα πόνου σε όλο τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για κάποιους ανθρώπους, αφού έχει πολύ μεγάλη συχνότητα. Πρόβλημα είναι και για εκείνους, για τους οποίους δεν έχει μεγάλη συχνότητα, αφού ο πονοκέφαλος δεν μας αφήνει ούτε να συγκεντρωθούμε, ούτε να κάνουμε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες που έχουμε μέσα στη μέρα μας με ηρεμία. Ο πονοκέφαλος ορίζεται ως ο πόνος που υπάρχει σε οποιοδήποτε μέρος του κεφαλιού μας. Το πιο βασικό στην αντιμετώπισή του είναι να βρούμε τι τον προκαλεί. Ειδικά αν έχει συχνότητα, αν βρούμε τι τον προκαλεί, θα μπορέσουμε πραγματικά να τον ξεφορτωθούμε πολύ πιο εύκολα.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους αντιμετώπισης:

  • Ενυδάτωση: Η κακή ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και ο πονοκέφαλος. Ο οργανισμός μας χρειάζεται πολύ νερό μέσα στη μέρα για
    να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Οπότε η επαρκής πρόσληψη νερού και θα μας ενυδατώσει αλλά και θα μειώσει τον πονοκέφαλο που μας ταλαιπωρεί.
  • Πιπέρι καγιέν: Όσο περίεργο και να σας ακούγεται, το πιπέρι καγιέν βοηθάει με τον πονοκέφαλο.
    Περιέχει καψαϊκίνη, η οποία μπορεί να ρίξει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό μας. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα ζεστάνετε λίγο νερό και θα ρίξετε μέσα μισή κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν. Αφού ανακατέψετε, θα βρέξετε μία μπατονέτα και αφού τη βάλετε στην είσοδο της μύτης σας πάρετε μία αναπνοή.
  • Τα αμύγδαλα: Αν ο λόγος για τον οποίο έχετε συχνά πονοκεφάλους είναι η έλλειψη μαγνησίου, τότε μία χούφτα αμύγδαλα θα σας βοηθήσει να το καταπολεμήσετε. Αφού τα αμύγδαλα είναι
    πλούσια σε μαγνήσιο, είναι η ιδανική λύση.
  • Μηλόξυδο: Είναι γνωστό ότι το μηλόξυδο έχει αντισηπτικές ιδιότητες και μειώνει τις φλεγμονές. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι ιδανικό για να κάνετε κομπρέσες με αυτό στο μέτωπό σας, για να
    μειώσετε τον πονοκέφαλο. Θα χρειαστεί να ζεστάνετε λίγο νερό, περίπου 300ml και θα προσθέσετε σε αυτό ένα τέταρτο του φλιτζανιού μηλόξυδο. Έπειτα, θα βρέξετε μία πετσέτα και θα κάνετε κομπρέσες στο μέτωπο σας.

Συνοψίζοντας, όπως είπαμε και παραπάνω, ο πονοκέφαλος είναι από τους πιο συχνούς πόνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Σε πολλούς μάλιστα είναι χρόνιο πρόβλημα. Σας συνιστούμε λοιπόν να δοκιμάσετε όλες τις φυσικές μεθόδους ή ακόμα και να πάρετε κάποιο αναλγητικό χάπι. Ωστόσο, αν ο πονοκέφαλος επιμένει για καιρό, θα πρέπει να δείτε και κάποιον ειδικό γιατρό, ώστε να αποκλείσετε κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα που κρύβεται από πίσω.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ