Οικονόμου στο Newsbomb: Δεν σκεφτόμαστε κλείσιμο γηπέδων, μέσα στην εβδομάδα αλλαγές στην 3η δόση


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στο ερώτημα του Newsbomb.gr για πληροφορίες περί ενδεχόμενου κλεισίματος των γηπέδων

Καμία απόφαση δεν υπάρχει για να κλείσουν τα γήπεδα όπως απάντησε στο Newsbomb.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Συνεχίζουμε στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημόσιων χώρων που έχουμε αποφασίσει το προηγούμενο διάστημα» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικόνόμου για τα γήπεδα.

Σε δεύτερη ερώτηση, δε, του Newsbomb.gr για το πότε θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη μείωση του διαστήματος ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση του εμβολίου λεγοντας ότι αυτό θα γίνει «πολύ σύντομα, ακόμα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας»

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 εξηγώντας, μεταξύ άλλων, ότι τον Νοέμβριο μόνο το 3% αυτής της ομάδας προσήλθε όταν σε άλλες ηλικιακές ομάδες η προσέλευση για εμβολιασμού έφτασε και το 15%.

«Το μέτρο δεν έχει τιμωρητικό ή εισπρακτικό χαρακτήρα» είπε ο κ. Οικονόμου για το πρόστιμο των 100 ευρώ προσθέτοντας ότι 30 ώρες μετά την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού καταχωρήθηκαν 25.000 νέα ραντεβού στους άνω των 60 ετών αριθμός υπερδεκαπλάσιος σε σχέση με τον ρυθμό πριν την ανακοίνωση των μέτρων.

Ερωτηθείς, δε, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στο πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι το μόνο που ισχύει είναι η αλλαγή στο πιστοποιητικό νόσησης το οποίο θα χορηγείται μετά από θετικό μοριακό τεστ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ