Λούσιμο ομορφιά: Οδηγίες και συμβουλές για την ιδανική περιποίηση μαλλιών κατά το λούσιμο

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί ο τρόπος που λούζεστε να είναι λάθος; Κι όμως μπορεί! Μελέτες που έγιναν σε γυναίκες και άντρες διαφόρων ηλικιών έδειξαν ότι μεγάλο ποσοστό έκανε πολλά λάθη όσον αφορά το λούσιμο και την περιποίηση της τρίχας. Ο λάθος τρόπος λουσίματος μπορεί να προκαλέσει από φαγούρα και ξηροδερμία, μέχρι πιτυρίδα, λέπτυνση της τρίχας αλλά και απώλεια μαλλιών. Και είμαστε σίγουροι ότι κανείς μας δεν θέλει τίποτα από τα παραπάνω. Ας δούμε λοιπόν, ποιος είναι ο πραγματικά σωστός τρόπος.

Tips για το ιδανικό λούσιμο

  • Κατάλληλα προϊόντα: Το κατάλληλο σαμπουάν και κοντίσιονερ για τον τύπο των μαλλιών σας, παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία τους, ενώ αν χρησιμοποιείτε πράγματα όπως σαπούνι ή αφρόλουτρο θα κάνετε μεγαλύτερο κακό, παρά καλό. Τέτοιου είδους προϊόντα,, είναι πολύ σκληρά με την τρίχα και θα στεγνώσουν τα μαλλιά σε τέτοιο βαθμό, που θα καταστραφεί η τρίχα σας.
  • Βρέξτε καλά τα μαλλιά σας: Αν βρέξετε καλά όλο το κεφάλι σας, πριν βάλετε επάνω κάποιο σαμπουάν, θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό των μαλλιών και θα βοηθήσετε και το σαμπουάν ή το κοντίσιονερ να εισχωρήσουν καλύτερα στους πόρους του κεφαλιού και της τρίχας.
  • Απαλό μασάζ: Έχετε προσέξει ποτέ το μασάζ που σας κάνουν στο κομμωτήριο όταν σας λούζουν; Χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας, για να κάνετε μασάζ στο δέρμα της κεφαλής και να φροντίσετε για την ομοιόμορφη εφαρμογή του προϊόντος σε όλο το μήκος των μαλλιών, με απαλό και όχι με βιαστικό και σκληρό τρόπο. Αποφύγετε την ταλαιπωρία της τρίχας κατά το λούσιμο, καθώς είναι ιδιαίτερα ευάλωτη!
  • Απορροφητική πετσέτα: Το σκληρό τρίψιμο θα προκαλέσει φριζάρισμα στα μαλλιά, ειδικά αν αυτή είναι και η φυσική τάση της τρίχας.

Τι να προσέξετε:

  • Χλιαρό νερό, όχι καυτό: Δοκιμάστε χλιαρό ή κρύο νερό αν το αντέχετε! Είναι πολύ πιο ήπιο για το περιβάλλον αλλά και για τα μαλλιά σας, καθώς το κρύο νερό θα προσθέσει την επιπλέον λάμψη που χρειάζεστε.
  • Μακριά μαλλιά και λαστιχάκι: Μαζεύοντας τα μαλλιά ψηλά μετά το λούσιμο, προκαλεί μεγάλο μπέρδεμα, που μπορεί να ξεκινάει και από τη ρίζα ακόμα της τρίχας, και φυσικά να την καταστρέψει. Αφήστε τα μαλλιά κάτω να στεγνώσουν, βοηθώντας τα έτσι να είναι απαλά, αλλά και να απορροφήσουν ευκολότερα, όποιο προϊόν έχετε χρησιμοποιήσει.

Με το να εντάξετε αυτά τα απλά βήματα στην ρουτίνα των μαλλιών σας, είτε αποβάλλοντας τα λάθη, είτε εφαρμόζοντας τα σωστά, θα δείτε αισθητή βελτίωση στην υγεία της τρίχας και του κεφαλιού σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here