Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείπνο με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία, Πάμπλο Κασάδο, δείπνησαν και μεταξύ άλλων σχολίασαν τις εξελίξεις με την πανδημία, το Ταμείο Ανάκαμψης και την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασάδο, κατά τη διάρκεια του δείπνου, εστίασαν και στην ανάγκη εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας. Στο «τραπέζι» έπεσε και το μεταναστευτικό, θέμα στο οποίο οι δυο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για χάραξη κοινής μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ τονίζοντας ότι οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Αναφέρθηκαν δε στη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου από όλες τις χώρες της περιοχής.

Συζήτησαν ακόμη για την τουρκική προκλητικότητα και τις πρόσφατες αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης Σάντσεθ να προχωρήσει σε πώληση αμυντικού υλικού στην Άγκυρα. Μάλιστα, ο Πάμπλο Κασάδο υπεραμύνθηκε της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών μελών της ΕΕ και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στο δείπνο ήταν παρόντες, επίσης, ο Βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και η Ισπανίδα ομόλογός του Βαλεντίνα Μαρτίνεθ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here