Κύπρος – Βομβιστική επίθεση σε σχολείο: Οργισμένοι είναι οι γονείς (vid)


Θλίψη και αποτροπιασμό εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς μέσης εκπαίδευσης αναφορικά με την βομβιστική επίθεση σε δημοτικό σχολείο της Λεμεσού αλλά και τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε σχολεία στη Δευτερά.

“Για εμάς δεν είναι εγκληματικές πράξεις εναντίον των δύο σχολείων, είναι πράξεις εναντίον των δικών μας παιδιών”, αναφέρει σε ανακοίνωση η Παγκύπρια Συνομοσπονδία ομοσπονδιών συνδέσμων γονέων δημοσίων σχολείων μέσης εκπαίδευσης.

Κύπρος: Έβαλαν βόμβα σε σχολείο (pics&vid)

“Οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι απαράδεκτες αυτές πράξεις είναι πολύ μεγάλες, αλλά είναι απείρως μεγαλύτερη η ζημιά που οι ένοχοι προκάλεσαν στις τρυφερές ψυχές των ίδιων των παιδιών. Έσπειραν τον τρόμο σε αθώες ψυχές, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς τύψεις. Και στέρησαν στα παιδιά το σχολείο τους μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι ανεγκέφαλοι”.

Σημειώνει επίσης ότι το σχολείο στο Ζακάκι είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός ανθρώπου, ενός γονιού, του Πολύκαρπου Βλάχου, που αφιέρωσε τη ζωή του στον εθελοντισμό και στην υπηρεσία των γονιών, των μαθητών και της Παιδείας μέσα από τους Συνδέσμους Γονέων και “αυτοί που επέλεξαν το συγκεκριμένο σχολείο αμαύρωσαν και τη μνήμη ενός ήρωα εθελοντή γονιού”.

Βλέπουμε τις εικόνες με τις καταστροφές στα σχολεία και μαυρίζει η ψυχή μας. Τρομάζουμε για τις συνέπειες που θα είχαμε, αν εκρηγνυόταν και ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, σε χρόνο που θα υπήρχαν παιδιά και προσωπικό στο σχολείο.

sxoleio-bomba1.jpg
Σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ψάχνουν τον δράστη/τους δράστες που τοποθέτησαν μεταλλικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Δημοτικό στο ΖακάκιALPHA CYPRUS

“Εκφράζουμε τη στήριξή μας στους εκπαιδευτικούς, μαθητές/μαθήτριες και στους γονείς των δύο σχολείων και καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Όλοι μας, ως γονείς και ως κοινωνία, οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να προστατεύσουμε το Δημόσιο Σχολείο με κάθε τρόπο. Καλούμε την Αρμόδια Αρχή να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος και να συλληφθούν όσοι ενέχονται σ’ αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις εναντίον των παιδιών μας”.

Προσθέτει ότι η συνεχής, ειρηνική και ασφαλής φοίτηση των παιδιών στα δημόσια σχολεία παράλληλα με την τήρηση των προσωρινών αναγκαίων μέτρων προστασίας από την πανδημία είναι το πρώτιστο μέλημα των Οργανωμένων Γονιών και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το προσβάλλει.

“Και η τραγικότητα συνεχίζεται μπροστά από την κατεστραμμένη αίθουσα, γραμμένο με κόκκινο χρώμα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας προδότες»! Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι πραγματικοί προδότες των παιδιών, της ζωής τους, της ψυχικής και συναισθηματικής τους υγείας και της μόρφωσής τους”.

“Οργανωμένοι γονείς και Εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιδράσουν μαζί με κοινές εκδηλώσεις σε αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν και να δώσουν το μήνυμα ότι δεν μας εκφοβίζουν οι όποιοι ανεγκέφαλοι θέλουν κλειστά τα σχολεία μας”, είναι και το μήνυμα που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ