ΗΠΑ αυτισμός: 1 στα 44 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες διαγιγνώσκεται με αυτισμό


Νέα στατιστικά για τον αυτισμό που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη υποδηλώνουν ότι περισσότερα παιδιά στις ΗΠΑ διαγιγνώσκονται με την αναπτυξιακή πάθηση και σε μικρότερες ηλικίες. Σε μια ανάλυση του 2018 από σχεδόν δώδεκα πολιτείες, ερευνητές στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι μεταξύ των 8χρονων, 1 στους 44 είχε διαγνωστεί με αυτισμό. Αυτό το ποσοστό συγκρίνεται με 1 στους 54 που ταυτοποιήθηκαν με αυτισμό το 2016. Οι αριθμοί του αυτισμού στις ΗΠΑ αυξάνονται εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό αντικατοπτρίζει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ευρύτερη διαθεσιμότητα υπηρεσιών για τη θεραπεία της πάθησης.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Η Geraldine Dawson, διευθύντρια του Κέντρου Αυτισμού και Ανάπτυξης του Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου Duke, είπε ότι η νέα εκτίμηση είναι παρόμοια με εκείνη που βρέθηκε σε έρευνα που βασίζεται στον έλεγχο ενός μεγάλου πληθυσμού παιδιών και όχι σε αυτά που έχουν ήδη διαγνωστεί. Ως εκ τούτου, είπε ότι μπορεί να είναι πιο κοντά στο να αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση του αυτισμού στα παιδιά των ΗΠΑ από ό,τι προηγούμενες εκτιμήσεις. Οι αναφορές του CDC βασίζονται σε δεδομένα από κομητείες και άλλες κοινότητες σε 11 πολιτείες. Ορισμένες με πιο αστικές γειτονιές, όπου τα ποσοστά αυτισμού τείνουν να είναι υψηλότερα.

Τα ποσοστά αυτισμού διέφεραν πολύ ανάμεσα στις Πολιτείες:

  • από 1 στους 26 στην Καλιφόρνια, όπου οι υπηρεσίες είναι άφθονες,
  • έως 1 στους 60 στο Μιζούρι.

Συνολικά, ο επιπολασμός του αυτισμού ήταν παρόμοιος σε φυλετικές και εθνοτικές γραμμές, αλλά τα ποσοστά ήταν υψηλότερα μεταξύ των μαύρων παιδιών σε δύο τοποθεσίες, το Μέριλαντ και τη Μινεσότα. Μέχρι πρόσφατα, τα δεδομένα των ΗΠΑ έδειχναν ότι ο επιπολασμός μεταξύ των λευκών παιδιών ήταν υψηλότερος. Σε μια τρίτη τοποθεσία, στη Γιούτα, τα ποσοστά ήταν υψηλότερα μεταξύ των παιδιών από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος από εκείνα από πλουσιότερες οικογένειες, αντιστρέφοντας μια μακροχρόνια τάση, δήλωσε η συν-συγγραφέας της έκθεσης Amanda Bakian, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Γιούτα που επιβλέπει την επιτήρηση του αυτισμού των CDC σε αυτήν την πολιτεία.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ