Στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα το «σκληρό ροκ» – Επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα προς την κυβέρνηση


Αποφασισμένος να συνεχίσει τη στρατηγική των σκληρών επιθέσεων εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, που καθημερινά βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στο να ζητήσει εκλογές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έτεινε χείρα βοηθείας προς το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δύο τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τη κοινωνία, η πανδημία και η ακρίβεια. Όπως σημειώνουν οι στενοί του συνεργάτες, ο αρχηγός τους κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις προκειμένου να σωθούν ζωές, αλλά και για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Από τη πλευρά του πρωθυπουργού, συνεχίζουν τα ίδια πρόσωπα, ο πρόεδρος τους εισέπραξε μόνο ειρωνεία και απαξιωτικά σχόλια. Παράλληλα, όμως, η πανδημία εξαπλώνονταν με ταχύτατους ρυθμούς και η ακρίβεια άδειαζε το πορτοφόλι των ελλήνων, εξαιτίας της ανικανότητας και της «ανεμελιάς» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό ήταν το σημαντικό πρόβλημα.

Μετά την τελευταία άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί έστω κάποιες από τις προτάσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε πως τα όποια περιθώρια συναίνεσης υπήρχαν, δεν έχουν απλά στενέψει, αλλά έχουν κλείσει οριστικά. Η μετωπική σύγκρουση αποτελούσε, πλέον, μονόδρομο.

Γίνεται, πλέον, σαφές πως το «σκληρό ροκ» αποτελεί στρατηγική επιλογή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει σχεδόν καθημερινές δημόσιες παρεμβάσεις. Είτε στη Βουλή, είτε με τηλεοπτικές συνεντεύξεις, είτε με ομιλίες που πραγματοποιεί σε πόλεις της περιφέρειας, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί με φόντο το Συνέδριο του κόμματος του.

Σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις, η γραμμή είναι σαφής. Ο Μητσοτάκης απέτυχε, είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη τραγωδία -έτσι τη χαρακτηρίζει- που βιώνει η χώρα και από τη στιγμή που δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, είναι ώρα να φύγει.

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν πάει άλλο με την ιδιοτέλεια, τον κυνισμό, και την ανικανότητα μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, που αρνούνται όχι μόνο να συζητήσουν, να αποδεχθούν την πραγματικότητα, αλλά και να την κοιτάξουν κατάματα. Και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ακόμα και αυτοί που ψήφισαν τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2019, έχουν αρχίσει να γυρίζουν τη πλάτη στον κ. Μητσοτάκη», είπε χθες από τη Κοζάνη.

Παράλληλα, όπως φάνηκε και κατά την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, όπου αφιέρωσε πολύ χρόνο στο ζήτημα της ΔΕΗ και του λιγνίτη, ο Αλέξη Τσίπρας διευρύνει την αντιπολιτευτική του ατζέντα με βάση τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες ανά περιφέρεια.

Στο ερώτημα γιατί δεν ζητάει εκλογές αφού εκτιμάει πως η κατάσταση είναι τραγική, από το επιτελείο του απαντάνε «όταν έρθει η ώρα», αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί πως πλέον βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να το κάνει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ