Τρίτη δόση: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών – Από πότε θα ισχύουν οι αλλάγες


«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για την επίσπευση ή όχι της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Συνεδριάζει σήμερα ή το Σάββατο η Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία και θα εξετάσει την εισήγηση της κυβέρνησης για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού νωρίτερα των 6 μηνών. Σημειώνεται ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να συντμηθεί ο χρόνος της χορήγησης τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες μετά από τη δεύτερη δόση. Ωστόσο, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετά μέλη της Επιτροπής φαίνεται να μην συμφωνούν με την πρόταση αυτή. Σε περίπτωση που τελικά περάσει η πρόταση της κυβέρνησης και η Επιτροπή κάνει δεκτό το αίτημα, η απόφαση πιθανότατα, θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 την Πέμπτη (2/12) ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε οτι παραμένει στο «τραπέζι» το θέμα της επέκτασης της υποχρωτικότητας του εμβολισμού ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και της μετάλλαξης όμικρον. Ο υπουργός τόνισε οτι στην αναμνηστική δόση έτσι και στην υποχρεωτικότητα η Ελλάδα ήταν απο τις πρώτες χώρες που κινήθηκαν γρήγορα στην Ευρωπαική Ένωση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται στον κατάλληλο χρόνο και έπρεπε πρώτα η πολιτεία να εχει εξαντλήσει όλα τα δυνατά ηπιότερα μέσα.

Εμβολιασμός: Επιπλέον 60.000 θέσεις για ραντεβού την Κυριακή

Η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα για τον εμβολιασμό των πολιτών, έφερε ενίσχυση της δυνατότητας προγραμματισμού ραντεβού. Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να εμβολιαστούν ακόμα και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, θα βρουν κενές ώρες αν μπουν στο emvolio.gov.gr.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, άνοιξαν επιπλέον 60.000 θέσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα, έτσι ώστε να μπορέσουν τα εμβολιαστικά κέντρα να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ