Περιορισμοί Ταξιδιού Omicron: Εμφάνιση ανά χώρα


Περιορισμοί Ταξιδιού Omicron: Χώρες σε όλον τον κόσμο έχουν θεσπίσει πολυάριθμους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της παραλλαγής όμικρον καθώς γίνεται γρήγορα το κυρίαρχο στέλεχος στη Νότια Αφρική. Την εποχή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγνώρισε και ονόμασε την παραλλαγή B.1.1.529 ως “omicron”, αρκετές χώρες θέσπισαν απαγόρευση ταξιδιού σε χώρες της νότιας Αφρικής. Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Τετάρτη το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής όμικρον σε άτομο που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική στην Καλιφόρνια.

Οι περισσότερες χώρες με περιορισμούς έχουν επικεντρωθεί σε οκτώ αφρικανικά έθνη: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ζιμπάμπουε, Ναμίμπια, Λεσόθο, Εσβατίνι, Μοζαμβίκη και Μαλάουι. Ορισμένοι αξιωματούχοι, όπως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, επέκριναν την έντονη και ξαφνική απάντηση για «ένα μέρος του κόσμου» να αποκλείσει άλλα ως απάντηση σε νέες πληροφορίες. «Ανησυχώ εξίσου που πολλά κράτη μέλη εισάγουν ωμά, γενικά μέτρα που δεν βασίζονται σε στοιχεία ή αποτελεσματικά από μόνα τους και τα οποία μόνο θα επιδεινώσουν τις ανισότητες», είπε ο Γκεμπρεγέσους σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Όμως, καθώς εμφανίζονται περισσότερες περιπτώσεις παραλλαγής omicron, οι χώρες δεν φαίνεται να σκοπεύουν να επιβραδύνουν και αντίθετα θα ενισχύσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς καθώς η παραλλαγή omicron – η οποία φαίνεται να έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα – εξαπλώνεται. Ακολουθούν οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού.

Αγκόλα Η Αγκόλα απαγόρευσε τα ταξίδια στις οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής, εκτός από την Τανζανία και τη Μοζαμβίκη έως τις 5 Ιανουαρίου 2022. Αυστραλία Η κυβέρνηση στις 27 Νοεμβρίου εξέδωσε νέους περιορισμούς στα σύνορα στις οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής. Όποιος έχει βρεθεί σε αυτές τις χώρες και δεν είναι Αυστραλός πολίτης, μόνιμος κάτοικος ή μέλος της άμεσης οικογένειας αυτών δεν θα μπορεί να εισέλθει στη χώρα. Όλοι οι κάτοικοι της Αυστραλίας και οι πολίτες που φτάνουν από αυτές τις χώρες πρέπει να τηρούν καραντίνα 14 ημερών και καραντίνα 72 ωρών από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Αυστρία Η Αυστρία είχε αναστείλει όλα τα τουριστικά ταξίδια από τις 19 Νοεμβρίου καθώς η χώρα αντιμετώπιζε απότομα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων. Η κυβέρνηση σχεδίασε οι περιορισμοί να λήξουν στις 13 Δεκεμβρίου “το αργότερο”, αλλά τώρα θα επανεξετάσει τον περιορισμό υπό το πρίσμα της παραλλαγής Omicron.

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε την Τρίτη το πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού omicron, έναν επισκέπτη που έφτασε πρόσφατα από τη Ναμίμπια, δήλωσε αξιωματούχος .

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αναστείλει την είσοδο όλων των ξένων επισκεπτών από όλον τον κόσμο καθώς εξαπλώνεται μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού. Το λόμπι αφίξεων του διεθνούς τερματικού σταθμού είναι εγκαταλελειμμένο στο αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο της Ιαπωνίας, Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021.

Βραζιλία Η Βραζιλία έχει κλείσει τα σύνορά της σε έξι από τις χώρες της Νότιας Αφρικής: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Εσουατίνι, Λεσότο, Ναμίμπια και Ζιμπάμπουε. Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσαν να λήξουν οι περιορισμοί.

Καναδάς Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε ξένους ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί στις χώρες της Νότιας Αφρικής μετά τις 12 Νοεμβρίου. Καναδοί πολίτες ή κάτοικοι που έχουν πάει σε μία από αυτές τις χώρες πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ PCR προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήση προς τον Καναδά και να υποβληθούν σε άλλο τεστ κατά την άφιξη.

Στη συνέχεια πρέπει να μπουν σε καραντίνα μέχρι να επιβεβαιωθεί ένα αρνητικό αποτέλεσμα και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για άλλες 14 ημέρες.

Γαλλία Οι γαλλικές αρχές πρόσθεσαν τις χώρες της Νότιας Αφρικής στην «κόκκινη λίστα» τους, η οποία επιτρέπει τα ταξίδια μόνο για λόγους έκτακτης ανάγκης. Οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR εντός 48 ωρών από την αναχώρηση, νέο τεστ κατά την άφιξή τους και υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών υπό την επίβλεψη κυβερνητικών παραγόντων.

Γερμανία Η Γερμανία απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από τις επτά χώρες της Νότιας Αφρικής και τη Μοζαμβίκη.

Ινδονησία Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την είσοδο σε ξένους υπηκόους που ταξίδεψαν σε οποιοδήποτε από τα οκτώ κράτη της Νότιας Αφρικής, καθώς και στο Χονγκ Κονγκ, την Αγκόλα και τη Ζάμπια.

Οι Ινδονήσιοι υπήκοοι που φτάνουν από μία από αυτές τις 11 χώρες θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες κατά την άφιξή τους.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν από οποιαδήποτε άλλη χώρα θα χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα για έως και μία εβδομάδα – μια αύξηση από τις τρεις ημέρες που η κυβέρνηση είχε απαιτήσει πιο πρόσφατα.

Ινδία Οι διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ινδία θα πρέπει να δοκιμάσουν εάν φθάνουν από χώρες «υψηλού κινδύνου». Οποιοσδήποτε φθάνει από χώρα που έχει επιβεβαιώσει κρούσμα παραλλαγής omicron θα πρέπει να υποβληθεί σε δοκιμή PCR κατά την άφιξη και να λάβει τα αποτελέσματα πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο.

Η χώρα δεν έχει ακόμη απαγορεύσει τα ταξίδια από καμία χώρα.

Η παραλλαγή omicron του κορωνοϊού κράτησε έναν ταραχώδη κόσμο την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, καθώς οι αναφορές λοιμώξεων που συνδέονται με το μεταλλαγμένο στέλεχος εμφανίστηκαν σε περισσότερα μέρη του πλανήτη και ένας αξιωματούχος είπε ότι η αναμονή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους του έγινε αισθητή σαν «μια αιωνιότητα».

Ιρλανδία Η Ιρλανδία προέτρεψε επίσης τα άτομα που ταξιδεύουν από τις χώρες της Νότιας Αφρικής -εκτός από το Μαλάουι- να μην ταξιδεύουν εκτός εάν για “περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης”.

Οι Ιρλανδοί πολίτες ή οι πολίτες της ΕΕ και οι νόμιμοι κάτοικοι εξακολουθούν να εξαιρούνται από τις απαιτήσεις εισόδου.

Οι ιρλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ταξιδιώτες που δεν είναι πολίτες ή μη κάτοικοι που δεν έχουν ολοκληρώσει ένα σχήμα εμβολίου θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR εντός 72 ωρών πριν από την άφιξή τους.

Τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας αρνητικής δοκιμασίας PCR ή μιας δοκιμασίας αντιγόνου εντός 48 ωρών πριν από την άφιξη.

Ισραήλ Το Ισραήλ απαγόρευσε όλους τους ξένους ταξιδιώτες για 14 ημέρες από τις 27 Νοεμβρίου για να σταματήσει την εξάπλωση της όμικρον και να εισαγάγει νέα τεχνολογία παρακολούθησης τηλεφώνου για τον εντοπισμό ανθρώπων που πιθανότατα έχουν μολυνθεί.

Ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz είπε ότι ο περιορισμός είναι προσωρινός και η κυβέρνηση δεν θα τον παρατείνει “αυτόματα”. Ιταλία Η Ιταλία έχει περιορίσει τα ταξίδια για όσους ταξιδεύουν από τις χώρες της Νότιας Αφρικής και τη Μοζαμβίκη τις προηγούμενες 14 ημέρες. Ιαπωνία Η ιαπωνική κυβέρνηση εξέδωσε ταξιδιωτική απαγόρευση για επισκέπτες από τις οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής καθώς και από την Αγκόλα και τη Ζάμπια – ακόμα κι αν έχουν μόνιμη διαμονή στην Ιαπωνία.

Η χώρα έχει επίσης απαγορεύσει την είσοδο σε οποιονδήποτε ξένο υπήκοο χωρίς μόνιμη διαμονή στη χώρα. Οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να εισαγάγουν αυστηρότερα μέτρα καραντίνας που θα απαιτούσαν από οποιονδήποτε υπήκοο ή αλλοδαπό με μόνιμη κατοικία να απομονωθεί για έως και 10 ημέρες σε μια εγκατάσταση που έχει ορίσει η κυβέρνηση.

Μαλαισία Η Μαλαισία έχει απαγορεύσει προσωρινά την άφιξη οποιουδήποτε ταξιδιώτη από χώρα που έχει επιβεβαιώσει κρούσμα της παραλλαγής όμικρον ή έχει χαρακτηρισμό «υψηλού κινδύνου». Η κυβέρνηση επίσης δεν θα επιτρέψει σε επιβάτες που κατάγονται από μία από τις οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής αλλά συνδέθηκαν μέσω άλλης χώρας να εισέλθουν στη Μαλαισία. Οι κάτοικοι που επιστρέφουν στη Μαλαισία από τις χώρες της Νότιας Αφρικής πρέπει να τηρούν υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε καθορισμένες κρατικές εγκαταστάσεις.

Ολλανδία Η Ολλανδία απαγόρευσε όλες τις εισερχόμενες πτήσεις από τις οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, οπότε και θα επανεξετάσει τις πολιτικές της. Η απαγόρευση δεν ισχύει για Ολλανδούς υπηκόους ή αλλοδαπούς υπηκόους που διαμένουν στην Ολλανδία ή υπήκοους ΕΕ που διέρχονται από τη χώρα καταγωγής τους.

Οι ταξιδιώτες που εξαιρούνται πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR πριν αναχωρήσουν για την Ολλανδία και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Η παραλλαγή omicron του κορωνοϊού διατήρησε ανησυχία

Νορβηγία Η Νορβηγία θα απαιτήσει από όλους τους ταξιδιώτες να υποβάλουν αρνητικό τεστ εντός 24 ωρών από την άφιξη, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.

Φιλιππίνες Οι Φιλιππίνες απαγόρευσαν τους ταξιδιώτες από 14 χώρες σε όλη την Αφρική και την Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Εκτός από τις χώρες της Νότιας Αφρικής (εκτός του Μαλάουι), η απαγόρευση περιλαμβάνει την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Ελβετία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

Πορτογαλία Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Πορτογαλία θα πρέπει να δείξουν αρνητικό τεστ, ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένοι, ανεξάρτητα από το σημείο καταγωγής ή την εθνικότητά τους. Η εξέταση πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών (PCR) ή 48 ωρών (Ταχύ Αντιγόνο) από την επιβίβαση. Σιγκαπούρη Από τις 26 Νοεμβρίου, η Σιγκαπούρη περιόρισε όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων που επέστρεφαν, σε τεστ πριν από την αναχώρηση και δοκιμή PCR κατά την άφιξη.

Όλοι οι κάτοικοι που φτάνουν μέσω μιας εγκεκριμένης λωρίδας ταξιδιού εμβολίων – ή αεροπορικού διαδρόμου – θα πρέπει επίσης να κάνουν εξετάσεις την τρίτη και την έβδομη ημέρα μετά την άφιξή τους. Σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός με την παραλλαγή όμικρον, το Εθνικό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων θα παρακολουθήσει την απομόνωση και την ανάρρωσή του. Όποιος έχει στενή επαφή με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα παραλλαγής όμικρον θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα σε καθορισμένη εγκατάσταση αντί στο σπίτι του.

Νότια Κορέα Η Νότια Κορέα πρόσθεσε απαγορεύσεις εισόδου για τα οκτώ κράτη της Νότιας Αφρικής. Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από άλλες χώρες πρέπει να υποβάλουν ένα αποτέλεσμα εξέτασης PCR κατά την άφιξή τους, στη συνέχεια να κάνουν ένα δεύτερο τεστ μετά την άφιξη και να απομονωθούν μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα. Οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα απαιτεί περαιτέρω έλεγχο μετά από έξι ή επτά ημέρες.

Ισπανία Το ισπανικό Υπουργείο Υγείας πρόσθεσε περιορισμούς στους ταξιδιώτες από τις χώρες της Νότιας Αφρικής – εκτός από το Μαλάουι.

Όποιος επιστρέφει στην Ισπανία αφού μείνει σε μία από τις επτά χώρες θα πρέπει να παρουσιάσει ένα αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης που λήφθηκε εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη.

Οι γρήγορες εξετάσεις αντιγόνου ισχύουν επίσης για την είσοδο, αλλά η εξέταση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 48 ώρες.

Οι υγειονομικές αρχές στην ισπανική πρωτεύουσα επιβεβαίωσαν ένα δεύτερο κρούσμα της παραλλαγής του κοροναϊού omicron σε μια 61χρονη γυναίκα που είχε επιστρέψει από ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική τη Δευτέρα.

Ταϊλάνδη Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απαγόρευσε τους ταξιδιώτες από τις οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής από την 1η Δεκεμβρίου και περιόρισε τα ταξίδια από άλλες αφρικανικές χώρες μετά από καραντίνα 14 ημερών και τρία αρνητικά τεστ PCR.

Ηνωμένο Βασίλειο Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Λεσότο, το Εσβατίνι, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια στην «κόκκινη λίστα», η οποία απαιτεί καραντίνα για 10 ημέρες κατά την άφιξη, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την είσοδο σε οποιονδήποτε μη υπήκοο από άλλες χώρες που έχουν επισκεφτεί χώρα της κόκκινης λίστας. Οποιοσδήποτε φθάνει από οποιαδήποτε άλλη χώρα πρέπει να υποβάλει αρνητικό τεστ PCR μέχρι τη δεύτερη μέρα στη χώρα. Οποιοδήποτε θετικό τεστ θα οδηγήσει σε μια απαραίτητη καραντίνα 10 ημερών.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 για τα οκτώ κράτη της Νότιας Αφρικής στις 26 Νοεμβρίου, αλλά αυτοί οι περιορισμοί δεν ισχύουν για τους πολίτες των ΗΠΑ, τους νόμιμους μόνιμους κατοίκους και ορισμένες άλλες κατηγορίες. Μετά την επιβεβαίωση της παραλλαγής omicron στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μπάιντεν επέκτεινε τους περιορισμούς για να απαιτήσει από όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να παρέχουν αρνητικό τεστ εντός 24 ωρών από το ταξίδι –είτε PCR είτε γρήγορο τεστ– και για τα μη εμβολιασμένα άτομα σε καραντίνα για τουλάχιστον 7 ημέρες μετά την άφιξη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ