Ο Γιάννης Μπρατάκος δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες


Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Ιωάννης Μπρατάκος γεφυρώνει τον κόσμο των επιχειρήσεων με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για άμεση επανένταξη και επαγγελματική αποκατάσταση. Έβαλε μπροστά το 1ο ΕΒΕΑ Talks, μια δράση με την οποία το Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο μιλά με ανθρώπους από ευπαθείς ομάδες.

Στο πρώτο ΕΒΕΑ Talks, μαζί με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιο Θεοχάρη, τον προϊστάμενο του προγράμματος Κοινωνικής Επανένταξης, Αλέξανδρο Ψαριανό και τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, άνοιξαν αυτόν τον κύκλο συζητήσεων.

Ποια είναι η είδηση; Οι τρεις πρώην τοξικομανής που συμμετείχαν σε αυτή την συζήτηση δέχθηκαν αμέσως προτάσεις για εργασία, από επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον κι αυτό είναι κάτι που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα. «Θέλουμε να γεφυρώσουμε τον κόσμο των επιχειρήσεων με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και να συνδράμουμε, ώστε να βγουν από το περιθώριο και να ενταχθούν σε μία κοινωνία που προοδεύει. Πρακτικά, άρα και πραγματικά», τόνισε κατά την εισήγησή του ο κ. Μπρατάκος.

«Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε ουσιαστικά και δραστικά τον επιχειρηματικό κόσμο. Από τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού και το προσωπικό, μέχρι τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία συμπερίληψης που θα σπάσει το κατεστημένο και θα αντικαταστήσει το στίγμα της εξάρτησης με την αξία της απελευθέρωσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Στη σημασία της ψυχικής προσπάθειας των ωφελούμενων στάθηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιος Θεοχάρης. «Θα ήθελα καταρχάς να σας ευχαριστήσω για το βήμα που δώσατε στους ανθρώπους της επανένταξης να συνομιλήσουν μαζί σας, με τις επιχειρήσεις, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εύρεση εργασίας. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Είναι άνθρωποι που έχουν περάσει από πολύ δύσβατα μονοπάτια. Βρέθηκαν σε πολύ δύσκολες στιγμές. Έχουν παλέψει πολύ».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ