Άνοια γνωστική εξασθένηση: Η ελαφριά γνωστική έκπτωση συχνά εξαφανίζεται στους ηλικιωμένους

Η διάγνωση της ήπιας γνωστικής εξασθένησης (MCI) ενδέχεται να είναι ανησυχητική για τους ηλικιωμένους που μπορεί να τη θεωρούν σκαλοπάτι για την άνοια. Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει ότι το ένα δεν οδηγεί πάντα στο άλλο. Στην πραγματικότητα, σχεδόν οι μισοί από τους ηλικιωμένους που ακολούθησαν σε αυτή τη μελέτη (όλοι είχαν διαγνωστεί με προβλήματα μνήμης και σκέψης και είχαν διάγνωση MCI) δεν ήταν πλέον σε αυτή την κατάσταση μετά από μερικά χρόνια. Αυτή η μελέτη διεξήχθη για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα ποιοι παράγοντες είναι σημαντικοί για τον ανθρώπινο κίνδυνο άνοιας. “Θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα πρώιμα στάδια της άνοιας ως πιθανό χρονικό πλαίσιο για την πρόληψη ή τις στρατηγικές παρέμβασης της άνοιας”. Αυτό δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jennifer Manly. “Οι περισσότερες προηγούμενες μελέτες MCI έχουν διεξαχθεί μόνο σε ηλικιωμένους μη Ισπανόφωνους Καυκάσιους που αναζητούν βοήθεια από γιατρό που ειδικεύεται στη διαταραχή της μνήμης”.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Τα ευρήματα τονίζουν ότι τα άτομα με MCI αποτελούν μια διαφορετική ομάδα, είπε. Δεν αναπτύσσουν όλοι άνοια βραχυπρόθεσμα. Αυτό υποδηλώνει ότι η κατάσταση MCI θα πρέπει να θεωρείται ως ταξινόμηση υψηλότερου κινδύνου παρά ως πρώιμο στάδιο άνοιας. Είναι ενδιαφέρον ότι πρόσθεσε ότι οι προγνωστικοί παράγοντες του MCI δεν είναι απαραίτητα οι ίδιοι με εκείνους που προβλέπουν την εξέλιξη του MCI σε άνοια. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 2.900 συμμετέχοντες στη μελέτη με μέση ηλικία τα μέσα της δεκαετίας του ’70 για περίπου έξι χρόνια. Κατά τη διάρκεια της περιόδου της μελέτης, 752 συμμετέχοντες διαγνώστηκαν με MCI. Αυτές οι διαγνώσεις εμφανίστηκαν όταν οι συμμετέχοντες ανέφεραν προβλήματα μνήμης και σκέψης και το τεστ έδειξε. Γνωστική δυσλειτουργία.. Θα μπορούσαν ακόμα να διατηρηθούν Καθημερινές δραστηριότητες Μελέτες έχουν δείξει προβλήματα με λιγότερες από τρεις δραστηριότητες, όπως τα ψώνια και ο χειρισμός ναρκωτικών.

Αποτελέσματα

Από τους ασθενείς με MCI, 480 παρακολουθήθηκαν. Δύο χρόνια αργότερα, το 13% των ασθενών με MCI είχαν άνοια. Ένα άλλο 30% είχε ακόμα MCI αλλά δεν εμφάνισε άνοια. Περίπου το 10% είχε μειωμένη νοητική λειτουργία, αλλά και πάλι δεν πληρούσε τα κριτήρια για MCI ή άνοια. Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί (48%) από αυτούς που είχαν προηγουμένως διαγνωστεί με MCI ήταν «γνωστικά φυσιολογικοί» κατά μέσο όρο 2,4 χρόνια μετά τις επισκέψεις παρακολούθησης. Μπορεί αρχικά να πληρούν ένα ή δύο από τα τρία κριτήρια για MCI. Οι προγνωστικοί παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας στο MCI περιλαμβάνουν τη χρήση αντικαταθλιπτικών, τα συμπτώματα της κατάθλιψης και ορισμένες από τις δεξιότητες σκέψης όπως συγκεκριμένα γονίδια, μνήμη, γλώσσα και χωρικές δεξιότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ. Περιλαμβάνει MCI που επηρεάζει πτυχές.

Περίπου το 18% των ατόμων που έλαβαν αντικαταθλιπτικά εμφάνισαν άνοια, σε σύγκριση με το 7% που συνέχισαν την MCI και το 6% που δεν πληρούσαν τα κριτήρια MCI. Ο Manly είπε ότι τα αποτελέσματα δεν σήμαιναν ότι αυτοί οι παράγοντες κινδύνου προκαλούν άνοια, αλλά ότι έδειξαν συσχέτιση. Αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον καθορισμό μελλοντικών πρωτοβουλιών για τη δημόσια υγεία, ειδικά εάν οι παράγοντες κινδύνου μπορούν να τροποποιηθούν, είπε ο Manley. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν διαδικτυακά στο περιοδικό την 1η Δεκεμβρίου. Νευρολογία.. Τα όρια της μελέτης περιελάμβαναν σχετικά σύντομο χρόνο παρακολούθησης.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ