Mπόρις Τζόνσον: Οι Εργατικοί καταγγέλλουν τον Bρετανό πρωθυπουργό για πάρτι εν μέσω lockdown


Στο στόχαστρο για παραβιάσεις των κανονισμών εν μέσω lockdown βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί ζητούν απο την αστυνομία να διερευνήσει τουλάχιστον δυο πάρτι με την υπογραφή του, κατά την περυσινή καραντίνα

Βουλευτές του Εργατικού Κόμματος κατήγγειλαν τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου στην αστυνομία, με την κατηγορία οτι επέτρεψε τουλάχιστον δύο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια των αυστηρών περιορισμών του περυσινού lockdown.

Ο Nιλ Κόιλ, βουλευτής των Εργατικών για το Bermondsey και το Old Southwark, έγραψε στην αρχηγό της αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ, ζητώντας της να διερευνήσει τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός μίλησε σε συνάθροιση τον Νοέμβριο και επίσης προέτρεψε να πραγματοποιηθεί ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι του προσωπικού τον Δεκέμβριο.

Εκείνη την εποχή, υπήρχαν περιορισμοί που απαγόρευαν ρητά την κοινωνικοποίηση. Μετά την αποστολή της επιστολής, ο Κόιλ είπε: «Πιστεύω ότι παραβίασαν το νόμο. Οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους μου ακολούθησαν τους κανόνες. Όσοι δεν το έκαναν, αντιμετώπισαν ποινές. Ο Τζόνσον δεν είναι υπεράνω του νόμου, παρά το… διογκωμένο αυτοδικαίωμά του».

Δεν ειναι η πρώτη φορά που ο Τζόνσον κατηγορείται για παραβιάσεις της νομοθεσίας. Πρόσφατα αυτόπτες μάρτυρες τον απαθανάτισαν χωρίς μάσκα, σε κεντρικό θέατρο του Λονδίνου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ