ΗΠΑ υγεία φάρμακα: 13 εκατομμύρια ενήλικες δεν χρησιμοποιούν τη συνταγογράφηση λόγω υψηλού κόστους

Σχεδόν 13 εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες το χρόνο παραλείπουν ή καθυστερούν να συμπληρώσουν τις απαραίτητες συνταγές λόγω του υψηλού κόστους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει περισσότερους από 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους Medicare και 3,8 εκατομμύρια ιδιωτικά ασφαλισμένους ενήλικες σε ηλικία εργασίας που δεν έλαβαν τα απαραίτητα φάρμακα κάθε χρόνο το 2018 και το 2019 λόγω κόστους, σύμφωνα με μια εθνικά αντιπροσωπευτική έρευνα των νοικοκυριών των ΗΠΑ.

“Είναι τραγικό το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι δεν παίρνουν τα απαραίτητα συνταγογραφούμενα φάρμακα επειδή δεν μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά“, δήλωσε η Κάθριν Χέμπστεντ, σύμβουλος πολιτικής στο Ίδρυμα Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον, το οποίο χρηματοδότησε τη μελέτη. “Καθώς αναρρώνουμε από την COVID-19 και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία, η διασφάλιση ότι τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι οικονομικά προσιτά πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα πολιτικής”, δήλωσε η Hempstead σε δελτίο τύπου από το Urban Institute, το οποίο διεξήγαγε και δημοσίευσε τη μελέτη.

Λεπτομέρειες για τα ευρήματα της μελέτης

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 25% των δικαιούχων του Medicare και το 5% των ιδιωτικά ασφαλισμένων ενηλίκων ξόδευαν περισσότερο από το 1% του οικογενειακού τους εισοδήματος για το ατομικό κόστος συνταγογραφούμενων φαρμάκων από την τσέπη τους. Πάνω από το 3% των δικαιούχων του Medicare και σχεδόν το 7% των δικαιούχων με ανεκπλήρωτες ανάγκες σε φάρμακα ξόδεψαν περισσότερο από το 10% του οικογενειακού τους εισοδήματος σε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Περίπου 1 στους 10 ενήλικες που ήταν ανασφάλιστοι καθ’ όλη τη διάρκεια ή μέρος του έτους είχαν ακάλυπτες ανάγκες συνταγογραφούμενων φαρμάκων, σε σύγκριση με το 4,9% των δικαιούχων του Medicare, το 3% των ιδιωτικών ασφαλισμένων ενηλίκων και το 5,6% των μη ηλικιωμένων ενηλίκων με Medicaid. Οι ακάλυπτες ανάγκες συνταγογράφησης ήταν υψηλότερες μεταξύ των γυναικών, των ατόμων με χαμηλά εισοδήματα και εκείνων με πολλαπλές χρόνιες παθήσεις, ανέφεραν οι ερευνητές.

“Οι πολιτικές για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, τον περιορισμό του κόστους από την τσέπη τους και την επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης υγείας θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους να λάβουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για τα οποία δεν μπορούν επί του παρόντος να πληρώσουν”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Michael Karpman, ανώτερος ερευνητικός συνεργάτης στο Αστικό Ινστιτούτο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here