Ευρυδίκη βαρότραυμα: Σοβαρό πρόβλημα ακοής ανάγκασε την τραγουδίστρια να αναβάλει τις εμφανίσεις της

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Ευρυδίκη αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της. Αυτός ήταν μάλιστα ο λόγος, για τον οποίο έπρεπε να αναβάλει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την αναβολή μέσα από τα social media και υποσχέθηκε να επανέλθει, μόλις το πρόβλημα με την ακοή της υποχωρήσει.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της Ευρυδίκης:

“Αγαπημένοι μου φίλοι, καλησπέρα! Τις τελευταίες 10 μέρες αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα με οξύ τραυματισμό ακοής που προκλήθηκε από βαρότραυμα κατά τη διάρκεια πτήσης. Δυστυχώς, μετά από σύσταση των γιατρών μου, αναγκάζομαι να αναβάλω όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις μου στην Ελλάδα και την Κύπρο, έως ότου επουλωθεί το τραύμα. Υπόσχομαι ότι θα ολοκληρώσουμε τις εμφανίσεις μας στη Σφίγγα, με τους υπέροχους καλεσμένους μου, μέσα στην καινούργια χρονιά και θα σας ενημερώσω σχετικά με τις εμφανίσεις μου στην Κύπρο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Να είστε όλοι καλά!”

Τι είναι το βαρότραυμα;

Το βαρότραυμα του αυτιού είναι μια κατάσταση που προκαλεί ένα άτομο να αισθάνεται πόνο ή ενόχληση στη μέση του αυτιού του λόγω μεταβολών της πίεσης στον περιβάλλοντα αέρα ή νερό. Η κατάδυση μπορεί συχνά να προκαλέσει βαρότραυμα στο αυτί και είναι επίσης συχνή κατά την απογείωση ή την προσγείωση αεροπλάνου. Ορισμένες λοιμώξεις και μπλοκαρίσματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν βαρότραυμα στο αυτί. Η κατάσταση μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια. Οι οξείες περιπτώσεις είναι συχνές και γενικά αβλαβείς. Ωστόσο, ένα άτομο με χρόνιο βαρότραυμα στο αυτί θα εμφανίσει παρατεταμένα συμπτώματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιπλοκές.

Οι γιατροί ταξινομούν το βαρότραυμα του αυτιού είτε ως οξύ είτε ως χρόνιο. Οι οξείες περιπτώσεις είναι αρκετά συχνές και γενικά είναι αβλαβείς. Οι χρόνιες περιπτώσεις συμβαίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν περαιτέρω επιπλοκές. Σε ήπιες περιπτώσεις, ή όταν ξεκινά για πρώτη φορά το βαρότραυμα του αυτιού, ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει:

  • δυσκολία ακοής ή ήπια απώλεια ακοής
  • ζάλη
  • αίσθημα πληρότητας στο αυτί
  • γενική ενόχληση στο αυτί

Σε μέτριες έως σοβαρές περιπτώσεις, ή εάν το βαρότραυμα του αυτιού επιμένει χωρίς θεραπεία, ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει πρόσθετα ή επιδεινούμενα συμπτώματα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • τραυματισμό στο τύμπανο
  • διαρροή υγρού ή αιμορραγία από το αυτί
  • αυξημένο πόνο στο αυτί
  • αίσθηση πίεσης στο αυτί, παρόμοια με το πώς νιώθετε όταν βρίσκεστε κάτω από το νερό
    μέτρια έως σοβαρή απώλεια ακοής

Τα άτομα με αυτά τα συμπτώματα μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσουν θεραπεία, έτσι ώστε να λάβουν άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα.

 

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ