Εμβολιασμός – Μπαλαξής: «Μετά το τραγικό γεγονός στις Σέρρες οι έγκυες θέλουν να εμβολιαστούν»

Εμβολιασμός: Την επιθυμία τους να εμβολιαστούν εξέφρασαν τις τελευταίες μέρες πολλές έγκυες γυναίκες μετά το τραγικό γεγονός με το θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου.

Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών ο επικεφαλής της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών και διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών Δημήτρης Μπαλαξής.

Ο κ. Μπαλαξής είπε: «Όντως υπάρχει μια επιφυλακτικότητα όσον αφορά τον εμβολιασμό των εγκύων. Βεβαίως, η οδηγία που πήραμε από την Ένωση Μαιευτήρων γυναικολόγων Ελλάδος ήταν αρχές Μαΐου. Δηλαδή, δεν έχουμε πολύ καιρό την οδηγία. Από εκεί και μετά αρχίσαμε να ενημερώνουμε και να συμβουλεύουμε τις εγκύους να κάνουν το εμβόλιο. Δεν το κάνουν πάρα πολλές. Τελευταία όμως μετά την ενημέρωση, ίσως και με το τραγικό γεγονός που είχαμε στις Σέρρες βλέπω ότι υπάρχει μια αύξηση του ενδιαφέροντος. Ως νοσοκομείο κι εγώ ως επικεφαλής της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου έχουμε κάνει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης, έχουμε τυπώσει μια αφίσα κι έχουμε ένα φυλλάδιο οδηγιών που το μοιράζουμε στις έγκυες γυναίκες για την καλύτερη ενημέρωση και για να τις πείσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Βέβαια, παράλληλα και πριν από αυτά υπήρχε οδηγία και δική μου και στους συνεργάτες μου να ενημερώνονται όλες οι έγκυες γυναίκες που έρχονται ότι μπορούν και πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

Για το ποσοστό των εγκύων γυναικών που δεν εμβολιάστηκαν:

«Δεν έχουμε ακόμη επίσημα στοιχεία. Εμβολιάζονται έγκυες γυναίκες αλλά όχι η πλειονότητα. Πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ευαισθητοποιηθούν και να το κάνουν. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι χθες και προχθές δέχθηκα πάρα πολλά τηλεφωνήματα εγκύων γυναικών που τις παρακολουθώ για να πάρουν οδηγίες για να κάνουν το εμβόλιο. Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αυξηθεί το ποσοστό. Και το τραγικό γεγονός με το θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου στις Σέρρες ταρακούνησε τις έγκυες γυναίκες. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των εγκύων γυναικών:

«Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να εμβολιάζονται. Έχουν παραπάνω λόγους να εμβολιάζονται διότι η έγκυος γυναίκα φιλοξενεί ένα ξένο κατά το ήμισυ οργανισμό άρα πέφτει το ανοσοποιητικό σύστημα, ελαττώνετε η δράση του για να μην απορρίψει το φιλοξενούμενο έμβρυο. Τα μισά στοιχεία, τα οποίου είναι από τον άνδρα της, είναι ξένα προς τον οργανισμό της στοιχεία. Άρα έχει ακόμα παραπάνω λόγους για να εμβολιαστεί. Κινδυνεύει πάνω από τρεις φορές από ότι μία γυναίκα στην ηλικία της που δεν κυοφορεί αν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Άρα επιβάλλεται να εμβολιαστεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ