Χιλή: Πρώτο κρούσμα της Όμικρον στη χώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Χιλή ανακοίνωσε το Σάββατο το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στο έδαφός της, που εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη ο οποίος έφθασε από την Γκάνα στις 25 Νοεμβρίου.

«Αυτός ο αλλοδαπός, που κατοικεί στη Χιλή, εισήλθε στη χώρα με αρνητικό μοριακό τεστ» αλλά το πρόσθετο υποχρεωτικό τεστ κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο έδωσε θετικό αποτέλεσμα, εξήγησε σε ανακοίνωση το περιφερειακό υπουργείο Υγείας της πόλης Βαλπαραΐσο, 120 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Ο συγκεκριμένος ταξιδιώτης, ο οποίος είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer, «είναι καλά στην υγεία του και έχει τεθεί σε απομόνωση» σε έναν πρώτο χρόνο στο σπίτι του πριν χρειαστεί να πάει σε υγειονομική δομή, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η Χιλή έχει περισσότερα από 1,7 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19 και περισσότεροι από 38.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο έδαφός της στις 3 Μαρτίου 2020.

Σε σχέση με τον εμβολιασμό, η Χιλή είναι μια από τις πιο προηγμένες χώρες στον κόσμο, με το 91,22% του πληθυσμού που έχει δικαίωμα στον εμβολιασμό, να είναι ήδη εμβολιασμένο και με τις δύο δόσεις.

Πηγή: Αθηναϊκό/ΜΑκεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ