Omicron στις ΗΠΑ: Πού είναι; Η παραλλαγή δέλτα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει τις περισσότερες περιπτώσεις

Omicron στις ΗΠΑ: Περιπτώσεις της παραλλαγής Omicron επιβεβαιώνονται σε όλη τη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Καλιφόρνια Το πρώτο κρούσμα της «παραλλαγής ανησυχίας» εντοπίστηκε σε έναν κάτοικο της Καλιφόρνια και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας στο Γκόλντεν Στέιτ δήλωσαν την Παρασκευή ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι στην κομητεία Alameda μολύνθηκαν από το στέλεχος μετά την παρουσία τους σε γάμο στο Ουισκόνσιν τον περασμένο μήνα.

Τα πέντε άτομα που έχουν επιβεβαιωθεί – με «ήπια συμπτώματα» – ως κρούσματα όμικρον ανήκουν σε μια ομάδα 12 εμβολιασμένων ατόμων ηλικίας 18 έως 49 ετών που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19, σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της κομητείας Alameda.

Ένα από τα άτομα πήγε στον γάμο της 27ης Νοεμβρίου μετά την επιστροφή από διεθνή ταξίδια. Η γονιδιωματική αλληλουχία για τις υπόλοιπες επτά περιπτώσεις δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Τα «περισσότερα» από τα 12 άτομα είχαν λάβει ενισχυτικές βολές.

Νιου Τζέρσεϊ και Τζόρτζια Επίσης, την Παρασκευή οι αρχές δήλωσαν ότι μια γυναίκα που ταξίδεψε πρόσφατα στη Νότια Αφρική είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της παραλλαγής τόσο στο Νιου Τζέρσεϊ όσο και στη Γεωργία. Η γυναίκα είναι πλήρως εμβολιασμένη κάτοικος Τζόρτζια, η οποία βρέθηκε θετική την Κυριακή, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι και το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι αναζήτησε φροντίδα για μέτρια συμπτώματα σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης και αναρρώνει και παραμένει σε απομόνωση.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Τζόρτζια ανέφερε ότι η γυναίκα βρισκόταν στη Τζόρτζια για δύο ημέρες μεταξύ της άφιξης από τη Νότια Αφρική και του ταξιδιού στο Νιου Τζέρσεϊ, σημειώνοντας ότι ο εντοπισμός επαφών συνεχιζόταν τόσο στη Τζόρτζια όσο και στο Νιου Τζέρσεϊ. Μισούρι Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Μιζούρι ανέφεραν την Παρασκευή το πρώτο εικαζόμενο κρούσμα της παραλλαγής στην πολιτεία σε κάτοικο του Σεντ Λούις και η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας του Σεντ Λούις περιμένει επιβεβαίωση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Ο κάτοικος είχε ταξιδέψει πρόσφατα εντός των ΗΠΑ και δεν είναι σαφές εάν είναι εμβολιασμένος.

Ο Δρ Mati Hlatshwayo Davis, διευθυντής του τμήματος υγείας του Σεντ Λούις, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία αυτού του κατοίκου αυτή τη στιγμή».

Γιούτα Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Γιούτα ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής όμικρον επιβεβαιώθηκαν σε έναν ηλικιωμένο ενήλικα που είναι πλήρως εμβολιασμένος και είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Ο ασθενής έχει λάβει θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, ανέφερε το κρατικό υπουργείο υγείας.

Κολοράντο Το Κολοράντο εντόπισε το δεύτερο κρούσμα της παραλλαγής όμικρον στο Centennial State σε έναν ασθενή που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική και βρέθηκε θετικός στην covid-19. Ο ασθενής αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απομόνωση και οι υπηρεσίες υγείας της κομητείας και της πολιτείας ειδοποιούν τις στενές επαφές τους, ανέφεραν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Boulder σε δήλωση.

Πενσυλβάνια Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Φιλαδέλφειας ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής όμικρον στην Πενσυλβάνια την Παρασκευή.

Δεν ήταν σαφές εάν ο άνδρας, ο οποίος είναι στα 30 του, είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή αν ταξίδευε, αλλά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο εντοπισμός επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέριλαντ Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι επιβεβαίωσαν τα τρία πρώτα κρούσματα της παραλλαγής όμικρον σε κατοίκους της πολιτείας. Και τα τρία κρούσματα προέρχονται από τη μητροπολιτική περιοχή της Βαλτιμόρης και δύο είναι από το ίδιο νοικοκυριό, συμπεριλαμβανομένου ενός εμβολιασμένου ατόμου που ταξίδεψε πρόσφατα στη Νότια Αφρική και ενός μη εμβολιασμένου ατόμου που ήταν στενή επαφή με αυτό το άτομο. Το τρίτο κρούσμα ήταν εμβολιασμένο άτομο χωρίς γνωστό πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού και δεν σχετίζεται με τα άλλα.

Ωστόσο, οι προσπάθειες εντοπισμού επαφών βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβεβαίωσαν αξιωματούχοι.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής μετά την πτώση της Omicron στο έδαφος των ΗΠΑ Βίντεο Νέα Υόρκη, Νεμπράσκα, Χαβάη και Μινεσότα.

Η Omicron έχει επίσης βρεθεί στη Νέα Υόρκη, τη Νεμπράσκα, τη Χαβάη και τη Μινεσότα. Δεδομένης της πραγματικότητας των διεθνών ταξιδιών, επιστήμονες και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας δήλωσαν ότι ήταν αναπόφευκτο να ανακαλυφθεί η παραλλαγή Omicron στις Η.Π.Α. Πιστεύουν ότι μπορεί να εξαπλώθηκε στη χώρα πριν εντοπιστεί.

Πολλά παραμένουν άγνωστα για την omicron, συμπεριλαμβανομένου του πόσο μεταδοτική είναι, εάν μπορεί να αποφύγει το εμβόλιο και την ανοσολογική απόκριση και εάν αρρωσταίνει πιο σοβαρά τους ανθρώπους.

Ο κορωνοϊός εξελίσσεται συνεχώς, αλλά οι περισσότερες μεταλλάξεις είναι ασήμαντες.

Η παραλλαγή δέλτα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 99% των σημερινών περιπτώσεων COVID-19.

Οι ηγέτες του κόσμου και των ΗΠΑ έχουν λάβει γρήγορα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση, ανακοινώνοντας ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα τέλη του περασμένου μήνα. Το Σάββατο, το Ρίο ντε Τζανέιρο ακύρωσε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι του λόγω των νέων φόβων για την COVID-19.

Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε πέντε κρούσματα όμικρον στη Βραζιλία.

Τα νέα κρούσματα COVID-19 στη Νότια Αφρική – η οποία ειδοποίησε για πρώτη φορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την παραλλαγή – έχουν εκτοξευθεί από περίπου 200 την ημέρα στα μέσα Νοεμβρίου σε περισσότερα από 16.000 την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here