Εμβόλιο πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πόσο θα ισχύουν μετά τις αλλαγές για την τρίτη δόση


Εν αναμονή των εισηγήσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων βρίσκεται η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να προσαρμόσει την χρονική περίοδο για το πόσο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μετά τις νέες εξελίξεις και την επίσπευση της αναμνηστικής τρίτης δόσης εμβολίου σε όλους τους πολίτες, θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξει η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η μετάλλαξη Όμικρον από την Μποτσουάνα, αλλά και η έλευση του χειμώνα με την εορταστική περίοδο, είναι δύο παράγοντες που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσει κανείς.

Τι ισχύει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού σήμερα

Μέχρι τώρα, για τους πολίτες άνω των 60 ετών και από 13 Δεκεμβρίου ισχύει το πιστοποιητικό για 7 μήνες από τον εμβολιασμό. Για όσους είναι κάτω των 60 ετών, ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι τώρα χρονικός περιορισμός. Οι λοιμωξιολόγοι σίγουρα θα εισηγηθούν να αλλάξει αυτό, έτσι ώστε να αποκτήσουν όλοι ένα επιπλέον κίνητρο για την τρίτη δόση. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση πρόκειται να θέσει το ζήτημα στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Ο λόγος είναι σαφής και σχετίζεται στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη.

Παράλληλα, οι φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται πάνω στο εμβόλιο που θα καταπολεμά τόσο την μετάλλαξη Όμικρον, όσο και την μετάλλαξη Δέλτα. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε 3 έως 6 μήνες από τώρα. Αυτό σημαίνει ότι προς στιγμήν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός με το ήδη υπάρχον εμβόλιο.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ