Ευγενία Δημητροπούλου υιοθεσία: Η ηθοποιός πανευτυχής που υιοθέτησε ένα κοριτσάκι από την Σιέρα Λεόνε

Η γλυκύτατη ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου είχε διακαή πόθο να υιοθετήσει μαζί με τον σύζυγό της Στέλιο Βλατάκη ένα παιδί. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά, όμως πλέον πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Οι ευχές τους πραγματοποιήθηκαν και εδώ και μερικές ημέρες έχουν μεγαλώσει την οικογένειά τους με ένα κοριτσάκι. Το υιοθέτησαν μάλιστα από την Σιέρα Λεόνε και το ονόμασαν Εύα. Πρόσφατα είχε δημοσιοποιήσει την επιθυμία της για να υιοθετήσει, υποστηρίζοντας με θέρμη πως δεν υπάρχει διαφορά για εκείνην είτε ανάμεσα στο “γεννάω ένα παιδί ή υιοθετώ ένα παιδί”. Συνεπώς, δεν ταλαιπωρήθηκε με ηθικά ή άλλου είδους διλήμματα και αντιθέτως παρέμεινε πιστή στις απόψεις της μέχρι τέλους. Η συμπαθέστατη ηθοποιός ανέβασε την πρώτη της κοινή φωτογραφία με την κόρη της, λέγοντας: “Παναγία μου σε ευχαριστώ! Εδώ και λίγες μέρες κρατάω στην αγκαλιά μου ό,τι ονειρεύτηκα, ευχήθηκα και προσευχήθηκα, την κόρη μας! Μπορεί να γεννήθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, υπήρχε όμως πάντα μέσα στις καρδιές μας! Εύα μου, καλωσόρισες να μας ζήσεις!”

Ο θεσμός της υιοθεσίας στην Ελλάδα

Η υιοθεσία ανέκαθεν αποτελούσε αγκάθι για τη χώρα. Οι πολυετείς αναμονές, τα αυστηρότατα κριτήρια και οι αδιαφανείς διαδικασίες πάντοτε απέτρεπαν τον κόσμο από το να προχωρήσει στην υιοθεσία ενός παιδιού. Ωστόσο, τώρα τελευταία φαίνεται πως η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά. Υπάρχει η πλατφόρμα www.anynet.gr που υλοποιεί τον νόμο 4538/2018 «περί αναδοχής και υιοθεσίας». Δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν μια οικογένεια στα παιδιά που την έχουν ανάγκη, ενώ 2.500 παιδιά βρίσκονται σε ιδρύματα με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται. Με τη λειτουργία του Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Υιοθεσιών και Αναδοχών και τη δημοσιοποίηση στο paidi.gov.gr όλων των στοιχείων που σχετίζονται με τις διαδικασίες αυτές στην Ελλάδα, για πρώτη φορά υπάρχει σαφής εικόνα των ποσοτικών δεδομένων.

Η Ευγενία Δημητροπούλου με τον σύζυγο και νευροχειρουργό Στέλιο Βλατάκη είναι έμπρακτοι υποστηρικτές της υιοθεσίας στην Ελλάδα. Επέλεξαν τον δρόμο της ανιδιοτελούς αγάπης, παίρνοντας υπό την σκέπη τους ένα παιδί από μία ξένη και ταλαιπωρημένη χώρα. Το έκαναν γνωρίζοντας τα εμπόδια, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται. Όμως, η χαρά που προσφέρουν αλλά και δέχονται είναι δύσκολο να μετρηθεί. Ακόμη και μέσα από τις τόσο δύσκολες διαδικασίες, κατόρθωσαν να φέρουν εις πέρας την υιοθεσία. Με την βελτίωση των συνθηκών, πολλά περισσότερα ζευγάρια θα χαίρονται το δώρο της υιοθεσίας αλλά και της αναδοχής στην Ελλάδα.

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here