Πάπας Φραγκίσκος: Στον προσφυγικό καταυλισμό της Μυτιλήνης – Θερμή υποδοχή της Σακελλαροπούλου


Πάπας Φραγκίσκος: Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος, επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων.

Στη Μυτιλήνη, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου επισκέφτηκε πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, υποδέχτηκε στον προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι) της Μυτιλήνης, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Από την Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 12:15. Στη συνέχεια, στις 16:45 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υλοποίηση των μέτρων θα διατεθούν πάνω από 3.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών και ειδικά της Τροχαίας, που έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη μετακίνηση του Ποντίφικα στις επισκέψεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του.

Στο πλαίσιο αυτό το τριήμερο 4 – 6 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ, κατά την κίνηση της πομπής του Πάπα Φραγκίσκου, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, την Κυριακή 5/12/2021, και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία:

  • στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, και
  • στην Λ.Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ