Γιώργος Γεωργαντάς: Μέσα στον μήνα ξεκινά η ψηφιακή ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης


Την εύκολη και γρήγορη ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης μέσω διαδικτύου μέσα στις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ο κ. Γεωργαντας προανήγγειλε επίσης ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 θα λειτουργήσει ένας ηλεκτρονικός «οδηγός» για τους πολίτες, το Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών του Δημοσίου το οποίο θα κάνει ευκολότερη τη ζωή των πολιτών, απλοποιώντας τις συναλλαγές τους με το δημόσιο.

Μέσω του ηλεκτρονικού αυτού «οδηγού» θα μπορούν να γνωρίζουν εξαρχής τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διεκπεραίωση της κάθε υπόθεσης με το Δημόσιο και τον φορέα που πρέπει να απευθυνθούν, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ταλαιπωρία τους.

Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές βεβαιώσεις εγγράφων και ιδιωτικών συμφωνητικών, ο κ. Γεωργαντάς επισημαίνει ότι μέσα σε λίγες μόλις ημέρες ξεπέρασαν τις 21.500 και 700 αντίστοιχα. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κάνει εκτενή αναφορά στην ψηφιοποίηση των ΚΕΠ αποκαλύπτοντας ότι άμεσα θα αλλάξουν λογότυπο και η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί ώστε να παρέχει περισσότερες δυνατότητες στους πολίτες.

Στο προσεχές διάστημα αναμένουμε την ψηφιοποίηση και την απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση διαζυγίων, την ίδρυση επιχειρήσεων, τις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και αυτοκινήτων. Η ψηφιακή ανανέωση αδειών οδήγησης είναι η πρώτη υπηρεσία που θα μπει σε διαδικασία ενεργοποίησης, αργότερα αυτό τον μήνα. Οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών του Δημοσίου θα αποτελέσει κλειδί για την εξέλιξη του απλού και ψηφιακού κράτους. Μέσα από αυτό, κάθε πολίτης, θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει εξαρχής και οριζόντια τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη διεκπεραίωση της εκάστοτε υπόθεσης του με το Δημόσιο και τον φορέα που πρέπει να απευθυνθεί.

Με αυτόν τον τρόπο, θα εξαλειφθούν οι διαφορετικές ερμηνείες που πολλές φορές μπορεί να συναντάμε μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών, γλιτώνοντας ταλαιπωρία και παρανοήσεις. Στην ουσία του, το Μητρώο προσφέρει στον πολίτη την απαραίτητη γνώση ώστε να συνομιλεί και να συνδιαλλάσσεται με το κράτος εύκολα, γρήγορα και στοχευμένα.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε επίσης στην επένδυση της Amazon στην Ελλάδα, μία ακόμη «ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών στην Ελλάδα, μετά τις μεγάλες επενδύσεις της Pfizer, της Microsoft, της Volkswagen, της CISCO κοκ»

«Οι διεθνείς επενδυτές αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα έχει ανακάμψει οικονομικά από την πανδημία καλύτερα από πολλές και ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας ήδη καλύψει το έδαφος που έχασε λόγω των επιπτώσεων του ιού. Η χώρα μας μπαίνει σε τάξη, καταπολεμά τη γραφειοκρατία, μειώνει συνεχώς την ανεργία και, κυρίως, αλλάζει το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Το χρέος δίνει τη θέση του στις επενδύσεις και την καινοτόμα επιχειρηματικότητα» σημείωσε χαρρακτηριστικά.

Στο μέτωπο της πανδημίας τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του testing και στη λήψη αυστηρότερων μέτρων, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το lockdown δεν βρίσκεται ως όπλο στην κυβερνητική «φαρέτρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ