ΗΠΑ Fauci: Λέει ότι οι αξιωματούχοι αισθάνονται «πολύ άσχημα» για την αφρικανική ταξιδιωτική απαγόρευση και ότι θα επανεκτιμήσουν την πολιτική

ΗΠΑ Fauci: Η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη αναφέρει αύξηση θανάτων ή νοσηλειών Εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών: Οι Αμερικανοί «δεν πρέπει να εκπλαγούν» από την εξάπλωση των κρουσμάτων όμικρον. Ο Δρ Άντονι Φάουτσι αποκάλυψε ότι οι αξιωματούχοι επανεξετάζουν την ταξιδιωτική απαγόρευση σε αρκετές χώρες της Νότιας Αφρικής αφού δώδεκα άλλες χώρες επιβεβαίωσαν κρούσματα της παραλλαγής όμικρον της COVID-19.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες – μαζί με δεκάδες άλλες σε όλη την Ευρώπη και την Ασία – εφάρμοσαν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε ταξιδιώτες από επτά χώρες της Νότιας Αφρικής, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε την ύπαρξη μιας νέας παραλλαγής, που αργότερα ονομάστηκε όμικρον.

Αξιωματούχοι στη Νότια Αφρική, τον ΟΗΕ και τον ΠΟΥ επέκριναν την απόφαση για λουκέτο «ενός μέρους του κόσμου» ως απάντηση σε νέες πληροφορίες, με έναν αξιωματούχο να αναφέρεται στην ενέργεια ως «ταξιδιωτικό απαρτχάιντ».

Άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν πλέον επιβεβαιώσει περιπτώσεις της παραλλαγής όμικρον εντός των συνόρων τους και ο Φάουτσι είπε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να επανεκτιμήσουν την ταξιδιωτική απαγόρευση ενόψει των νέων πληροφοριών – αλλά δεν είπε πότε θα μπορούσαν να άρουν την απαγόρευση .

Παρά την παγκόσμια ανησυχία, οι γιατροί στη Νότια Αφρική λένε ότι οι ασθενείς με την παραλλαγή όμικρον παρουσιάζουν ως επί το πλείστον ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής. Προειδοποιούν όμως ότι είναι νωρίς.

«Αυτή η απαγόρευση έγινε σε μια στιγμή που ήμασταν πραγματικά στο σκοτάδι – δεν είχαμε ιδέα για το τι συνέβαινε, εκτός από το ότι είχε σημειωθεί έκρηξη κρουσμάτων όμικρον στη Νότια Αφρική», είπε ο Φάουτσι στο «State of the Union .” «Επομένως, όταν τέθηκε η απαγόρευση, ήταν για να μας δοθεί χρόνος να καταλάβουμε τι συνέβαινε». «Τώρα που έχουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες για κρούσματα στη χώρα μας και παγκοσμίως, το εξετάζουμε πολύ προσεκτικά σε καθημερινή βάση», συνέχισε ο Fauci.

«Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να άρουμε αυτήν την απαγόρευση σε ένα αρκετά εύλογο χρονικό διάστημα». Η παραλλαγή omicron του κορωνοϊού διατήρησε ανησυχία Ο κόσμος έπεσε εκτός κλίματος την Τετάρτη 1η  Δεκεμβρίου 2021, καθώς οι αναφορές για λοιμώξεις που συνδέονται με το μεταλλαγμένο στέλεχος εμφανίστηκαν σε περισσότερα μέρη του πλανήτη και ένας αξιωματούχος είπε ότι η αναμονή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους φαινόταν σαν «μια αιωνιότητα».

Ο Φάουτσι πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι ένιωσαν «πολύ άσχημα» για τις «δυσκολίες» που μπορεί να έχει δημιουργήσει η ταξιδιωτική απαγόρευση για τις χώρες της Νότιας Αφρικής.

Ένα από τα ενθαρρυντικά σημάδια που ανέφερε ο Fauci είναι ότι η σοβαρότητα της όμικρον δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στην σαφώς αυξημένη μεταδοτικότητά της. Ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σοβαρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με σχεδόν κάθετη άνοδο σε καθημερινά νέα κρούσματα, η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη αναφέρει παρόμοια αύξηση σε νοσηλείες ή θανάτους, ανέφεραν οι New York Times. Οι αξιωματούχοι χρειάζονται μερικές ακόμη εβδομάδες για να παρατηρήσουν οποιαδήποτε πιθανή αλλαγή σε αυτούς τους αριθμούς, αλλά ο Fauci προέτρεψε αισιόδοξη προσοχή σχετικά με την omicron.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here