Ρωσία Όμικρον: Δύο ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας μετάλλαξης

Η Ρωσία επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον από την Μποτσουάνα στη χώρα. Πρόκειται για ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές τη Δευτέρα. Ο ρωσικός επόπτης δημόσιας υγείας, Rospotrebnadzor, δήλωσε ότι συνολικά 10 άτομα που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν πρόσφατα θετικά στην COVID-19, αλλά η νέα παραλλαγή έχει επιβεβαιωθεί μόνο σε δύο περιπτώσεις μέχρι στιγμής, με άλλα δείγματα να μελετώνται ακόμη για την Omicron. Όλοι όσοι επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες ημέρες έχουν τεθεί σε καραντίνα σε εγκαταστάσεις παρατήρησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Όλοι οι ταξιδιώτες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό έχουν νοσηλευτεί, ανέφερε ο Rospotrebnadzor. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν νοσηλεύτηκαν προληπτικά ή επειδή ήταν σοβαρά άρρωστοι.

Τι μέτρα έχει λάβει η Ρωσία για τη νέα μετάλλαξη;

Η Ρωσία περιόρισε την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν από χώρες της νότιας Αφρικής και ζήτησε από όλους τους Ρώσους υπηκόους που επέστρεφαν από τη Νότια Αφρική ή γειτονικές χώρες από την Πέμπτη σε καραντίνα για 14 ημέρες λόγω της παραλλαγής όμικρον, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από επιστήμονες στη Νότια Αφρική. Πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με τη νέα παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι πιο μεταδοτική, όπως υποψιάζονται ορισμένες υγειονομικές αρχές, εάν αρρωσταίνει πιο σοβαρά τους ανθρώπους και εάν μπορεί να εμποδίσει τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, η Ρωσία ανέφερε την Παρασκευή 32.136 νέα κρούσματα και 1.184 θανάτους. Η κρατική ομάδα εργασίας για τον κορωνοϊό έχει αναφέρει συνολικά περισσότερες από 9,8 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 282.462 θανάτους στην πανδημία. Ωστόσο, μια έκθεση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή από την κρατική στατιστική υπηρεσία Rosstat, η οποία χρησιμοποιεί ευρύτερα κριτήρια, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων που συνδέονται με τον ιό μεταξύ Απριλίου 2020 και Οκτωβρίου 2021 σε πάνω από 537.000 — σχεδόν διπλάσιο από τον επίσημο απολογισμό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here