ΗΠΑ: Τρεις ακόμη μάρτυρες καταθέτουν στην πολύκροτη δίκη της «μαστροπού» Γκισλέιν Μάξγουελ 


Νέα στοιχεία απο τα έργα και τις ημέρες της σατανικής συντροφου του Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ αναμένεται να δουν αυτή την εβδομάδα στο φως.

Η δίκη της Βρετανίδας κοσμικής Γκίλεν Μάξγουελ για σεξουαλική κακοποίηση εισέρχεται σήμερα στη δεύτερή της εβδομάδα αφού οι ένορκοι άκουσαν την περασμένη εβδομάδα την κατάθεση μιας γυναίκας που υποστηρίζει ότι η Μάξγουελ κανόνισε να γίνει αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον θανόντα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν όταν ήταν έφηβη.

Οι εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν τρεις ακόμα μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη στη Νέα Υόρκη, που πρόκειται να διαρκέσει έως τον Ιανουάριο. Η 59χρονη Μάξγουελ κατηγορείται ότι στρατολόγησε και προσέγγισε τέσσερα ανήλικα κορίτσια προκειμένου να τα εκμεταλλευθεί σεξουαλικά ο Επστάιν από το 1994 έως το 2004, και είναι αντιμέτωπη με οκτώ περιπτώσεις σωματεμπορίας και άλλες κατηγορίες.

Στην κατάθεσή της στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, η πρώτη κατήγορος –γνωστή με το ψευδώνυμο Τζέιν—είπε ότι ο Επστάιν την κακοποίησε, ξεκινώντας όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 14 ετών στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Κάποιες φορές, στις συναντήσεις αυτές συμμετείχε η Μάξγουελ, σύμφωνα με την Τζέιν.

Η Μάξγουελ, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρόμπερτ Μάξγουελ, δηλώνει αθώα. Οι δικηγόροι της αμφισβητούν την αξιοπιστία των τεσσάρων μαρτύρων κατηγορίας και υποστηρίζουν ότι οι εισαγγελείς στοχοποιούν τη Μάξγουελ καθώς ο Επστάιν δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.

Ο κοσμογυρισμένος και με καλές διασυνδέσεις επενδυτής αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή του Μανχάταν σε ηλικία 66 ετών το 2019, ενώ ανέμενε να δικαστεί κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της δίκης, οι ένορκοι άκουσαν επίσης τον προσωπικό πιλότο του Επστάιν, που ανακάλεσε στη μνήμη του ότι ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας και οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ πετούσαν με το αεροσκάφος του Επστάιν.

Η Τζέιν δήλωσε ότι ο Επστάιν τη σύστησε στον Τραμπ στο κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο του πρώην προέδρου, όταν ήταν 14 ετών. Κανένα από τα τρία αυτά πρόσωπα –τον πρίγκιπα Άντριου, τον Κλίντον και τον Τραμπ—δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ