Γαλλικές Άλπεις: Βρήκε και παρέδωσε κουτί με σμαράγδια και ρουμπίνια – Tου επιστρέφουν τα μισά


Ορειβάτης βρήκε ένα μικρό θησαυρό στις Άλπεις

Ένας ορειβάτης που έπεσε πάνω σε έναν… θησαυρό από σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια που ήταν θαμμένα για δεκαετίες στο Mont Blanc της Γαλλίας, έχει τώρα τα μισά από τα πετράδια που βρήκε σε ένα κουτί. Ο ορειβάτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανακάλυψε τα πολύτιμα πετράδια το 2013 και πιστεύεται ότι ανήκουν σε κάποιον από τους επιβάτες ινδικού αεροσκάφους που συνετρίβη στην ορεινή περιοχή πριν από περίπου μισό αιώνα.

Ο άνδρας δέχθηκε τα εύσημα όταν παρέδωσε στις Αρχές το κουτί όπως, βεβαίως, ορίζει ο γαλλικός νόμος. Μάλιστα, οι Αρχές δώρισαν στον άγνωστο ορειβάτη τα μισά από τα πετράδια, με τις τοπικές αρχές του Σαμονί να κρατούν τα υπόλοιπα, μετά από την αποτυχημένη απόπειρα εντοπισμού της οικογένειας του ιδιοκτήτη στην Ινδία.

Σύμφωνα δηλώσεις στο AFP του δημάρχου του Σαμονί, Ερίκ Φουρνιέ, τα πετράδια χωρίστηκαν σε δύο μέρη ίσης αξίας, περίπου 150.000 έκαστο για τις δύο πλευρές. Παράλληλα, ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο στον ορειβάτη για την «ακεραιότητά του» που τον οδήγησε στην παράδοση του πολύτιμου ευρύματος στην αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το BBC, δύο αεροσκάφη της Air India, το ένα το 1950 και το δεύτερο το 1966, είχαν συντριβεί στο Μον Μπλαν. Σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, τα πετράδια πιθανότατα προέρχονται από τη δεύτερη πτήση με τους 117 επιβάτες από το Μουμπάι στη Νέα Υόρκη.

Έκτοτε, στο σημείο βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα, καθώς και αποσκευές που ανήκαν σε όσους επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ