Covid-19: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη


Επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών έναντι της covid-19 ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Στην υποχρεωτικότητα υπόκεινται ήδη οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε τηλεοπτική εκπομπή στο δίκτυο MSNBC. Μάλιστα, χαρακτήρισε το μέτρο ως «προληπτικό χτύπημα» στην πανδημία, ενόψει της διάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον αυτόν τον χειμώνα.

Μέχρι της 27 Δεκεμβρίου, όλοι οι εργοδότες της Νέας Υόρκης θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοί τους έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Επίσης, ο ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι τα παιδιά 5-11 ετών, θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, για να έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης, αθλητισμού και ψυχαγωγίας. Οι ενήλικες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με δύο δόσεις, για τους παραπάνω χώρους. Και αυτό το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 27 Δεκεμβρίου.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε βέβαιος, πως το μέτρο δεν προσκρούει συνταγματικά και δεν θα ανατραπεί στα δικαστήρια, από ενδεχόμενες προσφυγές.

(Με πληροφορίες από CNN Business, New York Post)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ