Θάλασσα οφέλη υγεία: Πώς η θάλασσα ενισχύει τη σωματική και συναισθηματική μας υγεία [vid]

Η θάλασσα δεν είναι μόνο ένα μέσο ή τόπος για χαλάρωση και αποσύνδεση από την καθημερινότητα, αλλά έχει επίσης οφέλη για την υγεία, σωματική και συναισθηματική. Στο κείμενο που ακολουθεί θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς η θάλασσα ωφελεί την υγεία.

  • Καθαρίζει τους πνεύμονες και τους βοηθά να λειτουργούν καλύτερα: Τα μέταλλα που περιέχονται στο θαλασσινό νερό βοηθούν στον καθαρισμό των αεραγωγών, βελτιώνουν επίσης τα συμπτώματα που προκαλούνται από αλλεργίες και ασθένειες όπως η ιγμορίτιδα ή η ρινίτιδα. Η αναπνοή της θαλάσσιας αύρας βελτιώνει την κυκλοφορία από τον αέρα στους πνεύμονές μας, βοηθώντας τους να καθαριστούν φυσικά.
  • Πιο απαλό και σφριγηλό δέρμα: Το θαλασσινό νερό, πλούσιο σε αλάτι, βοηθά στην αποκατάσταση του φυσικού φραγμού του δέρματος, σφραγίζοντας το με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρεί τη φυσική του ενυδάτωση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πιο απαλή και λεία επιδερμίδα. Το θαλασσινό νερό ενισχύει επίσης τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος, είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για την αναγέννηση των ιστών, είναι επίσης εξαιρετικός σύμμαχος για δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, η ψωρίαση ή η ατοπική δερματίτιδα.
  • Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της θάλασσας και της διάθεσης των ανθρώπων, αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην υψηλή περιεκτικότητα του θαλασσινού νερού σε μαγνήσιο, που ενισχύει το αίσθημα της χαλάρωσης, ηρεμίας και ευεξίας στους ανθρώπους.

 

  • Η θάλασσα βοηθά στη μείωση του επιπέδου του στρες χάρη στα αρνητικά ιόντα του θαλασσινού αέρα που λέγεται ότι προκαλούν αύξηση των επιπέδων της ορμόνης σεροτονίνης, μειώνοντας έτσι το άγχος και το στρες. Επιπλέον, ο ήχος των κυμάτων και το κινούμενο νερό συνεισφέρουν στην αγχολυτική της δράση.
  • Λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό: το ιώδιο προάγει την ανάρρωση από ορισμένους τραυματισμούς, ενώ το κολύμπι χαλαρώνει τους μύες. Είναι ιδανικό για όσους κάνουν θεραπείες αποκατάστασης ή μετεγχειρητικές θεραπείες.
  • Τέλος, αυξάνει τα επίπεδα της μελατονίνης, της ορμόνης που παρεμβαίνει στον κύκλο του ύπνου. Το θαλασσινό νερό περιέχει υψηλά επίπεδα μελανίνης και γι’ αυτό συνήθως μια μέρα στη θάλασσα συμβάλει διευκολύνει τον ύπνο.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here