Επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο: Διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερικών Ολυμπιακών Αγώνων από τις ΗΠΑ


Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν κανέναν επίσημο αντιπρόσωπο στο Πεκίνο.

Επιβεβαιώθηκε, με τον πλέον επίσημο τρόπο, το διπλωματικό μποϊκοτάζ που σχεδίαζαν οι ΗΠΑ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο. Στα μέσα Νοεμβρίου ο Τζο Μπάιντεν είχε ερωτηθεί σχετικά και είχε αναφέρει πως αυτό ήταν ένα υπαρκτό σενάριο, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να το επιβεβαιώνει στη διάρκεια του briefing με τους δημοσιογράφους μετά από σχετική ερώτηση.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα στείλει κανέναν διπλωματικό αντιπρόσωπο ή αξιωματούχο, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου», ανέφερε η Τζεν Ψάκι. «Ο λόγος είναι η διαρκής γενοκτονία και παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η ομάδα και οι αθλητές των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν κανονικά και θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης της χώρας, ωστόσο, αυτή θα δοθεί από… απόσταση.

Το μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του 1980

Το μποϊκοτάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μια πρακτική που τον 20ό αιώνα είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στους διπλωματικούς «πολέμους» των χωρών, κυρίως των υπερδυνάμεων στη διάρκεια του «Ψυχρού Πολέμου».

Το πρώτο καταγεγραμμένο μποϊκοτάζ έγινε στους Ολυμπιακούς του 1980 στη Μόσχα, με τις ΗΠΑ να διαμαρτύρονται για την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, να ξεκινούν το κίνημα για το μποϊκοτάζ και να το πραγματοποιούν εν τέλει με τη συμμετοχή σε αυτό ακόμα 49 χωρών, ανάμεσά τους και η Κίνα που φαίνεται τώρα να αποτελεί νο1 διπλωματικό «εχθρό» της Ουάσιγκτον…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ