Εξετάσεις διάβασμα: Tips για να διατηρήσετε σώμα και μυαλό στην καλύτερη κατάσταση στις εξετάσεις

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να είσαι φοιτητής ή να δίνεις Πανελλήνιες είναι μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο. Μεταξύ της εξισορρόπησης των σπουδών, των εξωσχολικών προγραμμάτων και της κοινωνικής ζωής, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι φοιτητές αισθάνονται πιο αγχωμένοι από ποτέ. Πολλοί από αυτούς μάλιστα πιστεύουν ότι δεν κάνουν αρκετά, έτσι ώστε να διαχειριστούν το άγχος τους με τα μαθήματα, τις εργασίες, τις εξετάσεις και τα τυποποιημένα τεστ. Αν ανήκετε σε αυτή την μερίδα των ανθρώπων και είστε εξαντλημένοι, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες απλές συμβουλές αυτοφροντίδας για την μελέτη σας.

  • Αποσυνδεθείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Εάν η παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας προκαλεί υπερβολική απόσπαση της προσοχής τότε αποσυνδεθείτε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αισθάνεστε συνδεδεμένοι με τον κόσμο γύρω σας, αλλά η συνεχής ροή πληροφοριών μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά συντριπτική. Η κατάργηση των εφαρμογών από το τηλέφωνό σας είναι το πιο εύκολο βήμα που μπορείτε να κάνετε όταν είστε πνιγμένοι από τις σπουδές.
  • Βρείτε έναν άνετο χώρο μελέτης: Οι προτιμήσεις του καθενός είναι διαφορετικές όταν πρόκειται για χώρους μελέτης. Κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν πολύ καλά σε αθόρυβους χώρους, ενώ άλλοι κάτι τέτοιο το βρίσκουν πολύ άβολο. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί στα δικά τους δωμάτια επειδή είναι ένας οικείος χώρος και άλλοι όχι, άρα είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ άνεσης και δομής. Βρείτε ένα μέρος χωρίς εξωτερικούς περισπασμούς, ώστε να είστε στον πιο παραγωγικό χώρο.
  • Αφιερώστε 30 λεπτά διαλείμματος για μεγαλύτερη παραγωγικότητα: Τα διαλείμματα που πρέπει να κάνετε κατά διαστήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και χαλαροί. Πηγαίνοντας για μια βόλτα ή κάνοντας διατάσεις για λίγα λεπτά ή κάνοντας κάποια γρήγορη άσκηση διαλογισμού μπορεί ακόμη και να ανανεώσει την ενέργειά σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να απομακρυνθεί από ο διάβασμα και ξεκουράστε για λίγο τον εγκέφαλό σας να νιώσετε πιο συγκεντρωμένοι όταν ξεκινήσετε και πάλι.
  • Φτιάξτε μια λίστα με βασικές μελωδίες για παραγωγικότητα: Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές απόψεις όσον αφορά το είδος της μουσικής που αποτελεί την καλύτερη λίστα αναπαραγωγής μελέτης. Εσείς όμως μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και αυτό που σας διώχνει το άγχος πιο εύκολα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μουσικές παρτιτούρες ταινιών, αλλά αυτές που σας κρατούν συγκεντρωμένους και όχι αυτές που σας κάνουν να χορεύετε σε ξέφρενους ρυθμούς.

Όλοι οι παραπάνω τρόποι είναι απολύτως δοκιμασμένοι και είναι σίγουρο ότι θα τους υιοθετήσετε και όταν πάψετε να είστε φοιτητές!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here