Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Πούτιν – Μπάιντεν – Ενημερώνει τους συμμάχους του ο Αμερικανός πρόεδρος


Μετά από περίπου δυο ώρες, η τηλεδιάσκεψη που είχαν οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν ολοκληρώθηκε. Τι συζήτησαν οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, άμεση ενημέρωση των ισχυρότερων συμμάχων από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που πραγματοποιήθηκαν, μέσω βιτνεοδιάσκεψης, ολοκληρώθηκαν περίπου στις 19.10 ώρα Ελλάδος, αφού κράτησαν περισσότερο από δύο ώρες, μεταδίδει το πρακτορείο TASS. Οι συνομιλίες άρχισαν στις 17.08 ώρα Ελλάδος, με τον Ρώσο πρόεδρο να βρίσκεται στο Σότσι και τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ουάσιγκτον.

Κατά την έναρξη των συνομιλιών οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χαιρετισμούς, και ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντησης δια ζώσης με τον Ρώσο πρόεδρο. Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα οι δύο ηγέτες θα συζητούσαν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας, τις διμερείς σχέσεις καθώς και θέματα περιφερειακής ασφάλειας μεταξύ των οποίων και την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε με την χρήση προστατευμένης γραμμής βιντεοκλήσης, η οποία προορίζεται για την επικοινωνία των δύο ηγετών και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Ενημερώνει τους συμμάχους του ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει τηλεφωνικά σήμερα στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι και της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η βιντεοδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Λευκός Οίκος υπενθύμισε ότι ο Μπάιντεν μίλησε με τους ηγέτες των συμμαχικών χωρών χθες και συμφώνησαν «να παραμείνουν σε στενή επαφή».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν, θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα αυτό στις 21.00 (ώρα Ελλάδας).

* Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ