Τροπολογία: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 2 έτη γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο 


Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη έρχονται πλέον οι γονείς – κηδεμόνες μαθητών που δε μεριμνούν για τη φοίτησή τους στο σχολείο. Με πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης προωθήθηκε νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του φαινομένου γονείς και κηδεμόνες να κρατούν μακριά από το σχολείο μαθητές επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Τι ορίζει η τροπολογία

Ειδικότερα, όπως προβλέπει η τροποποίηση του δεύτερου εδαφίου παρ. 3 άρθρου 2 ω. 1566/1985, η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του. Όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φορντίδα του ανήλικου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

  • Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφησαν περιστατικά κατά τα οποία γονείς  – αρνητές του κορωνοϊού δεν έστελναν καθόλου τα παιδιά τους στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για τη πανδημία.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ