Ημικρανία με αύρα: Σχετίζεται με προβλήματα στον έλεγχο της κίνησης και ανισορροπία


Η ημικρανία με αύρα σχετίζεται με καθυστερημένη αντίδραση κινητικού ελέγχου και ανισορροπία μετά από εξωτερικές διαταραχές σε σύγκριση με τους ελέγχους και άλλες υποομάδες ημικρανίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στο Frontiers in Neurology. Αποδεικνύεται ότι οι ημικρανίες παρουσιάζουν ελλείμματα ισορροπίας. Ωστόσο, η ανάκτηση της ισορροπίας μετά από απροσδόκητες διαταραχές του εδάφους, που αντανακλούν τις συνθήκες των καθημερινών δραστηριοτήτων, δεν έχει διερευνηθεί σε αυτόν τον πληθυσμό μέχρι την πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε στη Βραζιλία.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Η Gabriela F. Carvalho, P.T., Ph.D., από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία και οι συνεργάτες της εξέτασαν τις αντιδραστικές αποκρίσεις στάσης μεταξύ ασθενών με ημικρανία με και χωρίς αύρα, χρόνια ημικρανία και ελέγχους. Ενενήντα ασθενείς με ημικρανία ταξινομήθηκαν σε υποομάδες ανάλογα με την παρουσία αύρας και χρόνιας ημικρανίας. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε πρωτόκολλα ελέγχου κινητικού ελέγχου (MCT) και δοκιμασίας προσαρμογής (ADT) δυναμικών δοκιμών ορθογραφίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις περισσότερες από τις καταστάσεις MCT, οι ασθενείς με αύρα παρουσίαζαν μεγαλύτερη περιοχή ταλάντωσης από τις άλλες ομάδες. Καθυστερημένες αποκρίσεις λανθάνουσας κατάστασης μετά από διαταραχές εδάφους παρατηρήθηκαν στην ομάδα της αύρας σε σύγκριση με τους ελέγχους και τους ασθενείς χωρίς αύρα.

Αποτελέσματα της έρευνας

Μεγαλύτερη περιοχή ταλάντωσης στο ADT παρατηρήθηκε σε ασθενείς με αύρα έναντι αυτών χωρίς αύρα, σε αυτούς με χρόνια ημικρανία και στους ελέγχους. Συνολικά, το 46% των πτώσεων τους προηγούμενους 12 μήνες εξηγήθηκαν από την περιοχή ταλάντωσης MCT και ADT, τη συχνότητα της αύρας και τον φόβο της πτώσης. “Οι ασθενείς με ημικρανία με αύρα εμφάνισαν μεγαλύτερη καθυστέρηση απόκρισης και περιοχή ταλάντωσης από τους ελέγχους και άλλες υποομάδες ημικρανίας κατά την αξιολόγηση της ισορροπίας μετά από απροσδόκητες διαταραχές του εδάφους”, αναφέρουν οι συγγραφείς. “Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν πρόσθετες συννοσηρότητες που σχετίζονται με τον κινητικό έλεγχο σε ασθενείς με αύρα ημικρανίας και οι αιτιολογίες μένουν να διευκρινιστούν σε μελλοντικές μελέτες”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ