Πλεύρης: “Δεν κρατούνται κενές κλίνες ΜΕΘ για VIP ασθενείς – Ψευδέστατες καταγγελίες”

Απάντηση στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ότι φυλάσσονται κενές κλίνες ΜΕΘ για την νοσηλεία “υψηλών προσώπων” έδωσε σήμερα με ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν» επισημαίνει ο κ. Πλεύρης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε χθες πως «Οι κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 είναι 647, αλλά μέσα στο σύστημα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για «ειδικές περιπτώσεις, μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ».

Ο κ. Πλεύρης επισημαίνει πως «αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς» και καταλήγει: «Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ