Δίκη ψευτογιατρού: «Μη φοβού!», έλεγε στους ασθενείς που έβλεπαν τις εξετάσεις να χειροτερεύουν

«Μη φοβού!» αυτή φαίνεται πως ήταν η αγαπημένη ατάκα του «ψευτογιατρού» προς τους ασθενείς του, όταν εκείνοι διαπίστωναν πως οι εξετάσεις τους ήταν χειρότερες από πριν ακολουθήσουν την θεραπεία του.

Τουλάχιστον αυτό καταθέτουν όλοι οι μάρτυρες μέχρι σήμερα στη δίκη του 48χρονου Dr Kontos, που κατηγορείται για τους θανάτους 12 καρκινοπαθών.

«Παρ’ όλο που οι γιατροί είχαν πει στο σύζυγό μου να χειρουργηθεί άμεσα, ο Dr Kontos, τον έπεισε να μην ακολουθήσει τις συμβουλές τους και βέβαια οδηγήθηκε στο θάνατο» κατέθεσε σήμερα η σύζυγος ασθενούς που είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στους όρχεις, ασθένεια που θεωρείται ιάσιμη από την επιστήμη κατά ποσοστό 95%, όπως κατέθεσε η μάρτυρας.

«Οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει αφαίρεση, βιοψία και κατόπιν χημειοθεραπεία. Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε. Κάποια μέρα μου είπε ότι γνώρισε έναν διάσημο Έλληνα γιατρό που είναι ογκολόγος – νευρολόγος στην Ελβετία. Μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του και έκλεισε ραντεβού. Συναντήθηκαν στο ισόγειο στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ο Κόντος εξέτασε το σύζυγό μου και του είπε ότι θα του χορηγήσει αγωγή και έτσι δε θα χρειαστεί χειρουργείο. Μας έφερε στο σπίτι ένα κουτί με σκευάσματα που είχαν απέξω ιδιόχειρες επιγραφές. Έδωσε στον σύζυγό μου και κάποιες συνταγές με διατροφή και κάποια έλαια» περιέγραψε η μάρτυρας.

Για επτά μήνες ο σύζυγος της ακολούθησε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού», αλλά διαπίστωσε ότι ο όγκος μεγάλωσε. «Ο σύζυγός μου ενημέρωσε τον Κόντο και εκείνος του είπε: «Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου». Του είπε μάλιστα ότι θα του αλλάξει την αγωγή και πως ο όγκος θα φύγει τελείως!».

Η γυναίκα εξήγησε στο δικαστήριο ότι διαφωνούσε με την εμπιστοσύνη που έριχνε ο σύζυγός της στο Dr Konto. «Έβλεπα να μεγαλώνει ο όγκος και ο σύζυγός μου, μου έλεγε «μη λες κουταμάρες ο Κόντος είναι διάσημος γιατρός και έχει γιατρέψει μεγάλα ονόματα»». Προκειμένου δε να ανταποκριθεί στα έξοδα της θεραπείας, ο σύζυγος της έλαβε τραπεζικό δάνειο 10.000 ευρώ.

Όταν η κακή πορεία της υγείας του συζύγου της συνεχίστηκε, η ίδια ρώτησα τον Dr…Konto γιατί συμβαίνει αυτό και εκείνος του απάντησε: «Μην ανησυχείς, αν δε βλέπουμε βελτίωση, θα κάνουμε χειρουργείο λαπαροσκοπικά στην Ελβετία». Μάλιστα, του ζήτησε 800 ευρώ για να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και 15.000 για να κλείσει την κλίνη αλλά και για καλύψει το κόστος των φαρμάκων.

Μόλις δόθηκαν τα χρήματα στον κατηγορούμενο και ο σύζυγος της ετοιμάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για το χειρουργείο. Ωστόσο, ο «ψευτογιατρός» του τηλεφώνησε και του είπε ότι ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Ελβετία κάνει επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μπορεί να τον χειρουργήσει σε κλινική στη Θεσσαλονίκη. Η επέμβαση αυτή έγινε παρουσία του 48χρονου κατηγορουμένου, ενώ η σύζυγος του είδε και την τομή από την επέμβαση.

Μετά το χειρουργείο, η θεραπεία του «γιατρού» τους κόστιζε 1000 ευρώ το μήνα, ενώ όταν βέβαιοι πως είχαν αντιμετωπίσει τον καρκίνο. «Με τη θεραπεία που του έδινε ο Κόντος ο σύζυγος μου αδυνάτιζε. Έβαλα κατά λάθος στο φαγητό κάτι από τα βότανα που μας έδινε και μου προκάλεσε ανεπιθύμητο αίμα. Τα Χριστούγεννα του 2009 λιποθύμησε από την αδυναμία. Κάναμε εξετάσεις και ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε πάρα πολλά οστά. Ο σύζυγός μου επικοινώνησε ξανά με τον Κόντο και εκείνος του είπε ότι «δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην τους ακούς θα σε πεθάνουν». Του ζήτησε 30 χιλιάδας ευρώ για να πάνε στη Γερμανία. Όμως πριν – του είπε – «πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμησίνης που στοίχιζε 20.000 ευρώ», τα οποία ο άντρας δανείστηκε από φίλο του και του τα έδωσε».

Το μοιραίο δεν άργησε να έρθει και ο σύζυγος της μάρτυρος έφυγε από τη ζωή στα 46 του μόλις χρόνια, ενώ η ίδια το έμαθε κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού. «Θα μπορούσε όχι μόνο να ζει αλλά και να έχουμε τεκνοποιήσει ήμασταν νιόπαντροι. Λες και ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει. Μας έκανε τόσο μεγάλη ζημιά αυτός ο άνθρωπος. Μόλις τον είδα στην τηλεόραση έπαθα σοκ» είπε.
Το ποσό των 136.560 ευρώ, έδωσε το ζευγάρι για τη θεραπεία του, ενώ το 2012 μετά το θάνατο του 46χρονου ο κατηγορούμενος της ζήτησε και 3.500 ευρώ….χρωστούμενα. «Τι να κάνω, του τα έδωσα. Την ώρα της κηδείας του άντρα μου, εξαφανίστηκε το αυτοκίνητο του με όλα του τα πράγματα του και κλειδιά. Μετά διαπίστωσα πως μου διέρρηξαν σπίτι και εξαφανίστηκαν όλα τα σκευάσματα. Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από «γιατρό» που ενεργούσαν με διάφορους τρόπους. Κατέθεσα μήνυση αλλά μπήκε στο αρχείο διότι τότε δεν είχαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Το 2017 που βρέθηκε η ταυτότητα του σύζυγού μου διαπιστώσαμε πως χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί ακόμα αλλά έχουμε διαπιστώσει πως έχουν ανανεώσει, με στοιχεία του, ασφαλιστήρια συμβόλαια».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μάρτυρα ο κατηγορούμενος κρατούσε σημειώσεις ενώ κάποια στιγμή σηκώθηκε από το εδώλιο για να της προσφέρει βοήθεια όταν της έπεσε ο φάκελος που η γυναίκα κρατούσε στα χέρια της. Η δική θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here