Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε… μπουφάν

Την καταγγελία για τον «μαϊμού» εμβολιασμό έκανε κάτοικος της Πάτρας

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελιών που έγιναν σχετικά με γιατρό εμβολιαστικού κέντρου, ο οποίος φέρεται να έχει κάνει ψευδείς εμβολιασμούς έναντι αμοιβής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι καταγγελίες κρίθηκαν ως ιδιαιτέρως σοβαρές και η υπόθεση ανατέθηκε ήδη σε πταισματοδίκη, ο οποίος θα ξεκινήσει την έρευνα άμεσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» γνωστή Πατρινή ισχυρίζεται πως τουλάχιστον δύο άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα, επιχειρηματίας ο πρώτος και κομμώτρια η δεύτερη) πλήρωσαν για να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό μέσω εικονικού εμβολιασμού.

Ο πρώτος μάλιστα φέρεται να έδωσε 650 ευρώ για τον ίδιο, τη σύζυγο, το παιδί του και την πεθερά του. Όσο για τον ίδιο, φέρεται να έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσε, χωρίς να σηκώσει καν το μανίκι.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος η καταγγελία διερευνάται εξονυχιστικά με τον ίδιο να τονίζει πως τα box στα οποία γίνονται οι εμβολιασμοί είναι πάντοτε ανοικτά και οι χώροι επιθεωρούνται, ενώ αν χρειαστεί να κλείσει η πόρτα, εντός μπαίνει και δεύτερος γιατρός καθώς αυτό ορίζουν οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν οριστεί για την αποφυγή δόλιων πράξεων.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου, τόνισε ότι μερίδα πολιτών στην Πάτρα έχει βρει διάφορους τρόπους να παρακάμψει το σύστημα και ότι η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει τον έλεγχο με την παρουσία τουλάχιστον δύο ατόμων σε κάθε εμβολιασμό. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ακόμα και άτομα που έχουν εμβολιαστεί πολλές φορές για λογαριασμό άλλων επ΄ αμοιβή, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.

Με πληροφορίες απο pelop.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here