Ερντογάν: Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας με πρόσχημα το προσφυγικό


Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με πρόσχημα το προσφυγικό.

Προκλητικός ενάντια στην Ελλάδα, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη απο την τραγική κατάσταση της τουρκικής οικονομίας

Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σήμερα (8/12) ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα βυθίζει φουσκωτά των προσφύγων στο Αιγαίο.

«Η Μεσόγειος έχει γίνει νεκροταφείο λόγω της στάσης της Δύσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε μια πολύ σκληρή κριτική εναντίον των Δυτικών χωρών.

Αντί να απαντήσει στις εκκλήσεις της ελληνικής πλευράς για να μπει ένα τέλος στο δίκτυο των διακινητών που εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες με την ανοχή της Τουρκίας, ο Ερντογάν, κατηγόρησε τη Δύση.

Το προσφυγικό είπε, αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα «παγκόσμιας απανθρωπιάς».

«Τεράστιο νεκροταφείο» η Μεσόγειος

«Πολλές χώρες απλώς παρακολουθούν τη Μεσόγειο να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο νεκροταφείο. Δεν δείχνουν καμία αντίδραση όταν η Ελλάδα βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο.

Δεν ακούσαμε και δεν ακούμε ούτε μια επικριτική δήλωση για αυτές τις τραγωδίες που βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοπτικές οθόνες, ακόμη και από εκείνους που μιλούν με τη γλώσσα των κυρώσεων, ακόμη και για ζητήματα που έχει δίκιο η χώρα μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Για τη βία κατά των γυναικών

Παρόμοια χαρακτήρισε την «υποκρισία» της Ευρώπης και στο θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών και της βίας κατά των γυναικών. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι στοχοποιούν την Τουρκία για τη μη υιοθέτηση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, αλλά οι ίδιες αυτές χώρες διαπράττουν θηριωδίες απέναντι στις γυναίκες.

«Οι μεροληπτικές ρυθμίσεις που δεν δίνουν στις γυναίκες το δικαίωμα ύπαρξης στη δημόσια σφαίρα, εφαρμόζονται εύκολα στις δυτικές χώρες χωρίς καμία αντίδραση. Η σιωπή όσων μας στοχοποιούν μέσω της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης απέναντι σε αυτές τις θηριωδίες που θυματοποιούν τους πολίτες μας είναι πολύ παράξενη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια, μίλησε για την ισλαμοφοβία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, αυξάνεται μέρα με τη μέρα στη Δύση, ενώ έκανε λόγο και για φασιστικές πρακτικές.

«H ισλαμοφοβία και ο ρατσισμός με βάση την κουλτούρα, αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Σήμερα, σε πολλές δυτικές χώρες, που εμφανίζονται απόστολοι της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ρητορική μίσους έχει επικρατήσει στην πολιτική και καθημερινή ζωή. Οι φασιστικές πρακτικές, που τους στερούν τα πιο βασικά δικαιώματα και ελευθερίες, έχουν γίνει σχεδόν συνηθισμένες», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Προκλητικές δηλώσεις και από τον Τσαβούσογλου

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου «Το φετινό θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητα – Μείωση των Ανισοτήτων, Προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν πρέπει να παραμείνει ευχή» είπε.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι: «Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των προσφύγων που φιλοξενούμε στη χώρα μας και εκείνων σε κάθε σημείο του κόσμου των οποίων παραβιάζονται τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ