Πρησμένα πόδια αυτοφροντίδα: Πώς να ξεκουράσουμε τα καταπονημένα πόδια διώχνοντας το ανεπιθύμητο πρήξιμο;


Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει κατά καιρούς πρησμένα πόδια, τα οποία πολλές φορές πονάνε αφόρητα και σίγουρα τα νιώθουμε βαριά. Με αυτό τον τρόπο, η ποιότητα της ζωής μας μπορεί πραγματικά να πέσει κατακόρυφα. Μετά από μία κουραστική ημέρα ορθοστασίας και ακινησίας, διαταράσσεται η ισορροπία των υγρών στο σώμα μας, τα οποία εν τέλει λιμνάζουν χαμηλά και προκαλούν το πρήξιμο. Αν και το πρήξιμο στα πόδια είναι κάτι που συναντάμε και στα δύο φύλα, ωστόσο στις γυναίκες είναι πιο συχνό το φαινόμενο και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, με μερικούς από αυτούς να είναι τα ψηλά παπούτσια, δηλαδή τα τακούνια, οι πολλές ώρες ορθοστασίας, ή οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή με τα πόδια ακίνητα. Το θετικό στην υπόθεση είναι, ότι, ευτυχώς, υπάρχουν
αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης.

Εμείς εντοπίσαμε τους καλύτερους τους οποίους και θα παρουσιάσουμε παρακάτω:

  • Περισσότερα φρούτα και λαχανικά λιγότερο αλάτι: Είναι γεγονός ότι το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Οπότε άπαξ και έχετε πρησμένα πόδια, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μειώσετε το αλάτι που καταναλώνετε. Παράλληλα, τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν πολύ καλές διουρητικές ικανότητες, θα γλιτώσετε ένα πολύ μεγάλο μέρος του προβλήματος.
  • Πόδια ψηλά: Όπως είπαμε και παραπάνω, μετά από κάποιες ώρες ορθοστασίας τα υγρά του σώματος λιμνάζουν χαμηλά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που προκαλείται το πρήξιμο. Συνεπώς, όταν πια τελειώσαμε τις δουλειές μας, καλό είναι να καθίσουμε κάπου και να βάλουμε τα πόδια μας πάνω σε τρία ή τέσσερα μαξιλάρια, ώστε να είναι αρκετά ψηλά. Η ανακούφιση που θα μας προσφέρει, αυτή η τόσο απλή κίνηση, είναι άνευ προηγουμένου.
  • Χάστε βάρος: Αν έχετε πολλά περιττά κιλά, το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση επιβαρύνεται. Όσο είστε όρθια, το περιττό βάρος αυξάνει την πίεση στο κάτω μέρος των ποδιών σας. Συνεπώς, το πρήξιμο είναι αναπόφευκτο. Φυσικά δεν μιλάμε για τρία ή τέσσερα παραπανίσια κιλά.
  • Μασάζ: Για το τέλος, αφήσαμε τον πιο ευχάριστο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ξεφορτωθούμε τα πρησμένα πόδια, ο οποίος δεν είναι άλλος από ένα καλό μασάζ. Απλώστε λοιπόν τα ποδαράκια σας πάνω σε όποιον είναι διαθέσιμος και αφήστε τον να σας κάνει μασάζ! Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας μασάζ στα πέλματά σας, είτε πατώντας πάνω σε μία μπάλα του τένις, είτε με τα δάχτυλά σας.

Δοκιμάστε όλα τα παραπάνω και θα δείτε ότι το πρήξιμο θα αρχίσει να εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ. Παρόλα αυτά, αν το πρόβλημα εξακολουθεί, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε έναν ειδικό ώστε να αποκλείσετε αλλά αιτία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ