Το διπλό μήνυμα Τσίπρα προς Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη


Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέχτες και προς όλες τις πολιτικές πτέρυγες περιελάβανε η ομιλία που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης, στα Ιωάννινα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε με αυτό τον τρόπο πως στο μυαλό του βρίσκεται ήδη η επόμενη ημέρα, κάνοντας από τη μία άνοιγμα προς τον επόμενο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ και απευθύνοντας μία αυστηρή προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό.

Η αλήθεια είναι πως στην Κουμουνδούρου, αν και με διακριτικό τρόπο, παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη. Μπορεί δημοσίως να απέφευγαν να τοποθετηθούν για να μην υπάρχει καμία υπόνοια περί εμπλοκής τους στην όλη διαδικασία, όμως, σίγουρα δεν ήταν αδιάφοροι. Άλλωστε, το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί τον βασικό εταίρο σε μία υποθετική προοδευτική διακυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, προσέφερε μία ανακούφιση, καθώς ο αποκλεισμός του Ανδρέα Λοβέρδου από τη δεύτερη Κυριακή, ερμηνεύτηκε από τους κορυφαίους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ ως μία μεγάλη ήττα του «συστήματος Μητσοτάκη». Αυτή η εξέλιξη έδειξε πως για τις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, το σενάριο ενός κυβερνητικού συνασπισμού κομμάτων με προοδευτικό πρόσημο, παραμένει ακόμα ζωντανό.

Μήνυμα προς Ανδρουλάκη

Όλα, πλέον, δείχνουν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα μπει σε έναν νέο κύκλο, με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη. Έτσι, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η εκλογική αναμέτρηση στο κόμμα της κεντροαριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα προς τον νεαρό ευρωβουλευτή και πιθανό αυριανό αρχηγό του ΚΙΝΑΛ. Ότι δεν νοείται «Δημοκρατική Παράταξη» η οποία δεν κόβει κάθε σχέση με τη Δεξιά.

«Αναρωτιέμαι αν σήμερα μπορεί να ομνύει κανείς στη Δημοκρατική Παράταξη, στην ιστορία και στους αγώνες της, αν δεν ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα το αταλάντευτο μέτωπο με τη Δεξιά, με τη ΝΔ και ιδιαίτερα με τη ΝΔ του κου Μητσοτάκη», τόνισε από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «εμείς δεν έχουμε πολιτικούς αντιπάλους ούτε στο χώρο της αριστεράς ούτε της κεντροαριστεράς ούτε του κέντρου. Έχουμε διαφορές αλλά όχι εχθρότητα. Εμείς έχουμε ένα πολιτικό αντίπαλο και αυτός είναι η Δεξιά και η πολιτική της».

Τα παραπάνω λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σαφές μήνυμα προς τον επόμενο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, που στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα, αρκετοί τα ερμήνευσαν ως ένα πρώτο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς την πλευρά του νεαρού ευρωβουλευτή, έτσι ώστε το μέλλον να βρει στη κυβέρνηση τα δύο κόμματα και ηττημένη τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προειδοποίηση προς Μητσοτάκη

Εκτός από το μήνυμα που έστειλε προς την πλευρά Ανδρουλάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ομιλία του στα Ιωάννινα περιείχε και μία σαφή προειδοποίηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ερευνηθούν ενδελεχώς από τη δικαιοσύνη οι καταγγελίες για την ύπαρξη VIP ΜΕΘ, στις οποίες έχουν προχωρήσει συνδικαλιστές γιατροί. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μην μπει και αυτή η υπόθεση στο αρχείο, όπως έχουν μπει δεκάδες άλλες υποθέσεις που είχαν «οσμή» πολιτικού -και όχι μόνο- σκανδάλου.

«Πρόκειται για μία έρευνα η οποία πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Και όχι να διεξαχθεί για να μπει στο αρχείο. Αυτό το έρμο το αρχείο πια πόσα να χωρέσει σε αυτή τη χώρα; Μίζες, εξοπλιστικά, ναρκόπλοια, νοβαρτις; Πόσα να χωρέσει πια αυτό το αρχείο; Άλλα έννοια σας, το αρχείο έχει και ένα καλό. Ότι μπαίνει βγαίνει κιόλας. Να το θυμόμαστε αυτό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η παραπάνω αποστροφή του λόγου του θεωρήθηκε ως ευθεία προειδοποίηση προς την πλευρά του πρωθυπουργού, πως τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του θα ελεγχθούν και τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Ούτε το πως διαχειρίστηκαν την πανδημία, ούτε το που κατευθύνθηκαν τα σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί σε απευθείας αναθέσεις ως σήμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ