Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου είναι γεμάτη θέατρο, μουσική, σινεμά και… κατσαρίδες


Δέκα προτάσεις που θα βρεις στην ατζέντα μας για το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα απολαύσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες ξανά στη σκηνή, θα δούμε προσεγμένες θεατρικές παραστάσεις με σπουδαίους ηθοποιούς και θα αφεθούμε στη μαγεία της μεγάλης οθόνης με πολυαναμενόμενες νέες ταινίες.

Ωστόσο, το πιο περίεργο σας το κρατήσαμε για το τέλος! Το πιο… μισητό έντομο του πλανήτη, που η θέα του και μόνο αρκεί για να αλλάξουμε πόλη, χώρα και… πλανήτη. έγινε έκθεμα και σκορπάει ανατριχίλες! Μία έκθεση για όσους έχουν γερά νεύρα και στομάχι…

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Νίκος Πορτοκάλογλου – «Ένα φως αναμμένο», Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Νίκος Πορτοκάλογλου Γυάλινο
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και οι Ευγενείς Αλήτες στο ΓυάλινοΓυάλινο

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, στήνει φέτος τον χειμώνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική εκπομπή του, το «Μουσικό Κουτί». Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και οι «Ευγενείς Αλήτες».

Gadjo Dilo, Gazarte Roof Stage

Oι αγαπημένοι Gadjo Dilo πιστοί στο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό, συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ίδιο χώρο που ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια. Με gypsy jazz διάθεση και άρωμα Ελλάδας, αυτοσχεδιάζουν και πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής.

Τιτάνες, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Τιτάνες Στέγη
Τιτάνες του Ευριπίδη Λασκαρίδη στη ΣτέγηJulian Mommert

Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση και το sold-out μέσα σε λίγες ώρες όλων των παραστάσεων του έργου του Ευριπίδη Λασκαρίδη, η πλατεία της Κεντρικής Σκηνής ανοίγει για το κοινό. Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιστρέφει σε μια παράσταση του 2017 προκειμένου να μιλήσει για θεούς και θνητούς το παράξενο έτος 2021. Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης οι Τιτάνες του μάς μιλούν για σκοτάδι και φως από 8 έως 12 Δεκεμβρίου.

Μην Κοιτάτε Πάνω (Don’t Look Up), σινεμά

H πολυσυζητημένη ταινία του Άνταμ Κέι για το Netflix στην οποία συγκεντρώνει ένα all star cast κάνει σήμερα πρεμιέρα στα σινεμά, λίγο πριν την κυκλοφορία της στην πλατφόρμα.

Δύο αστρονόμοι καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη. Στον ρόλο των δύο αστρονόμων οι Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και η Τζένιφερ Λόρενς. Στον ρόλο της Αμερικανίδας προέδρου η αξεπέραστη Μέριλ Στριπ. Παίζουν ακόμα οι: Τιμοτέ Σαλαμέ, Κέιτ Μπλάνσετ, Μάθιου Πέρι, Αριάνα Γκράντε, Τζόνα Χιλ και άλλοι.

Sexy Laundry, Θέατρο Κάππα

Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Σπύρος Παπαδόπουλος
Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Σπύρος Παπαδόπουλος στο Sex LaundryΠάνος Γιαννακόπουλος

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ενώνονται με τα «δεσμά του γάμου» στο θέατρο ΚΑΠΠΑ. Οι δύο τους συναντιούνται πρώτη φορά επί σκηνής, με αφορμή την τρυφερή κωμωδία της Michele Riml, «Sexy Laundry», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μια ξεκαρδιστική, όσο και συγκινητική κωμωδία, που έχουν παρακολουθήσει ήδη εκατομμύρια θεατές σε πάνω από 20 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Μιθριδάτης – «The Boogie Man Experiment», Half Note Jazz Club

Ο Μιθριδάτης κάνει πράξη το μουσικό project που φανταζόταν χρόνια. Όταν ο Μιθριδάτης συναντάει την Jazz, τότε ένα μοναδικό μουσικό κράμα δημιουργείται. Ένα υβριδιακό live show, με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Μιθριδάτη, αλλά και από το γνωστό ρεπερτόριο των Ημισκουμπρίων, σε αμιγώς Jazz εκτελέσεις. Το Rappin’ παντρεύεται με τους swing ρυθμούς ενός ισχυρού quintet, αποτελούμενο από ταλαντούχους και καταξιωμένους μουσικούς.

Η Μηχανή του Τούρινγκ, Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Ο Τούρινγκ είναι μόνος του πια. Όλα όσα βλέπουμε συμβαίνουν στο μυαλό του. Είναι κομμάτια της μνήμης του. Είναι η ύστατη προσπάθεια μιας ιδιοφυούς προσωπικότητας να επικοινωνήσει με όλους αυτούς που δεν τον κατάλαβαν τότε και όλους εμάς που προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε τώρα, λίγο πριν το αινιγματικό τέλος που ο ίδιος θα δώσει στην ζωή του.

«Η μηχανή του Τούρινγκ», του Benoit Soles, το έργο που παίζεται με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία – 700 sold out από το 2018 και έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Αβινιόν αποσπώντας τέσσερα βραβεία Μολιέρ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τον Ορφέα Αυγουστίδη στον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία και διασκευή Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Santa Claus Kingdom, Μ.Ε.C. Παιανίας

Santa Claus Kingdom, Μ.Ε.C. Παιανίας
Santa Claus Kingdom στο Μ.Ε.C. Παιανίας

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αθήνας. H πιο Xριστουγεννιατικομαγική ιστορία όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα και έξω από τα τείχη του Παγωμένου Βασιλείου. Ένας απέραντος κόσμος παιχνιδιού, χαράς και δημιουργίας που θα σκορπίσει σε όλους, για ένατη χρονιά, τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Η Ζωή Συνεχίζεται (C’mon C’mon)

Ο μοναδικός Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστεί σε μία τρυφερή ιστορία για τους εύθραυστους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά και τους ενήλικες, το παρελθόν και το μέλλον, από τον εξαιρετικό δημιουργό Μάικ Μάιλς (Πρωτάρηδες, 20th Century Women). Η ασπρόμαυρη ταινία χαράζει μία αξέχαστη διαδρομή από το Λος Άντζελες, στο Ντιτρόιτ, τη Νέα Ορλεάνη και τη Νέα Υόρκη. Με αφορμή ένα οδοιπορικό και μία οικογενειακή κρίση, ο Τζόνι (Χοακίν Φίνιξ) , ένας εργένης ραδιοφωνικός παραγωγός, έρχεται κοντά στον χαρισματικό 9χρονο ανιψιό του (Γούντι Νόρμαν). Αυτή η σχέση θα τους μεταμορφώσει.

Cockroaches – Κατσαρίδες, Χώρος Τέχνης της Πολιτιστικής Εταιρείας Σαρωνικού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ

Περισσότερες από 2.000 κατσαρίδες πρωταγωνιστούν στη μεγάλη ατομική έκθεση του Capten στον Χώρο Τέχνης της Πολιτιστικής Εταιρείας Σαρωνικού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ, στα Καλύβια Αττικής. Το μισητό για πολλούς έντομο μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης, σε μία απροσδόκητη έκθεση που από την έναρξή της γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Η έκθεση έχει ελεύθερη είσοδο και εκτυλίσσεται σε δύο χώρους της Π.Ε.Σ. ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ.

Κατσαρίδες
Έκθεση ΚατσαρίδεςΓεράσιμος Μαυρομμάτης

Στον πρώτο χώρο, ο επισκέπτης θα δει μία εντυπωσιακή εγκατάσταση με λαβυρινθώδη δομή, όπου βρίσκονται κρυμμένες μικρές ιστορίες από την εικαστική μυθολογία του Capten, σε απρόσμενες συναντήσεις με τα χειροποίητα ζωύφια. Ένα οίκημα ηλικίας τεσσάρων αιώνων, ανακαινισμένο μοναδικά από τον παραγωγό της έκθεσης, Γαβρίλο Μιχάλη, αποτελεί τον δεύτερο χώρο της έκθεσης. Εκεί έχει στηθεί μία μικρότερη έκθεση με γλυπτά και αναπάντεχες συνθέσεις, που προσδίδουν ιερατικές διαστάσεις στο έντομο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ