Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Αχέροντας, «φούσκωσε» ο Πηνειός, εκκενώθηκε οικισμός στο Αγρίνιο


Κακοκαιρία: Μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στην Ήπειρο, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση ο καιρός – Προβλήματα έχουν προκληθεί και στα Τρίκαλα, όπου ο Πηνειός βρίσκεται στα όρια του – Προληπτική εκκένωση και σε χωριό του Αγρινίου

Η κακοκαιρία – εξπρές που σαρώνει την Ελλάδα το Σάββατο έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της στα δυτικά της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες να σημειώνονται από τα ξημερώματα σε όλη την Ήπειρο, στην Πελοπόννησο αλλά και στην κεντρική Ελλάδα.

Ήταν τέτοιος ο όγκος του νερού που μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, ήδη έχουν καταγραφεί προβλήματα σε αρκετές περιοχές, με τις Αρχές των νομών κυρίως στη δυτική Ελλάδα να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Υπερχείλισε ο Αχέροντας – Καταπτώσεις σε δρόμους

Από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου δοκιμάζεται η Ήπειρος, με τα πρώτα προβλήματα να καταγράφονται στο νομό Θεσπρωτίας στο χωριό Γλυκή, όπου ο ποταμός Αχέροντας υπερχείλισε. Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, από την υπερχείλιση δεν κινδύνεψε κανείς κάτοικος. «Προς το παρόν δεν κινδυνεύει κανείς κάτοικος της περιοχής, χρειάστηκε ωστόσο να κλείσουμε κάποιους δρόμους που οδηγούν προς την Κυψέλη. Οι ζημιές περιορίζονται σε 4 καταστήματα στη Γλυκή» λέει οκ. Καραγιάννης, προσθέτοντας πως η πολιτική προστασία του Δήμου είναι από τις 3 τα ξημερώματα σε επιφυλακή. «Έχει χρειαστεί να παρέμβουμε και να καθαρίσουμε αρκετούς δρόμους, καθώς υπήρξαν πολλές καταπτώσεις εξαιτίας του όγκου του νερού που έπεσε».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ